Buzele cărnoase, bombate, răsfrânte, lăcuite cu gloss sau colorate cu ruj intens concentrează în ele semnalul disponibilităţii, al dorinţei, al atenţiei pentru detalii şi vor să spună “citeşte-mi buzele”. Majoritatea femeilor care visează la un aspect seducător solicită mărirea buzelor şi vor buze ca ale Angelinei Jolie. Nu vor silueta, nu vor armonia facială, ci vor neapărat buze noi. Li se pare că sexualitatea şi senzualitatea lor este uşor de copiat şi s-ar potrivi oricărui chip.

Buze subţiri

Ştiţi ce se spune despre femeile cu buze subţiri? Ei bine, chiar dacă nu e întotdeauna adevărat că ele sunt rele şi arţăgoase, cele care doresc o corectură pot fi uşor înţelese. Sau poate că sunt rele şi arţăgoase tocmai din cauza buzelor subţiri.

Buzele se pot remodela destul de uşor, indiferent de caracter, prin mai multe proceduri de chirurgie estetică. Se pot umple cu grăsime proprie, recoltată în urma unei operaţii de lipoaspiraţie. Celulele adipoase mutate astfel nu supravieţuiesc decât în proporţie de 20% şi de aceea în cadrul operaţiei se pune fie mai multă grăsime decât relieful dorit, fie se fac injectări repetate la interval de două luni. Deoarece procedura este greoaie, în prezent sînt preferate injecţiile cu acid hialuronic, o substanţă gelatinoasă amplasată în derm, care umple ca un şiret fin conturul buzei. Dacă un contur mai vizibil nu este suficient, substanţa poate fi amplasată şi la baza buzelor, astfel încât aspectul să fie de buză răsfrântă, cărnoasă. Se poate astfel remodela suprafaţa şi V-ul buzei. Injectarea la colţul gurii ridică elegant buzele căzute. Acidul hialuronic nu trebuie testat în prealabil pentru că nu dă alergii, el fiind produs şi de organismul uman. Substanţa rămâne stabilă timp de 6 luni după care se dizolvă treptat şi dispare cu totul la 12 luni de la injectare. O calitate în plus este că în resorbţie hidratează bine pielea.

În numeroase ţări implantul cu silicon mineral este interzis. O dată injectat în buză, el este permanent şi nu mai poate fi îndepărtat sau remodelat. Dă un aspect cărnos buzelor, dar de cele mai multe ori volumul pare excesiv şi greoi aşa cum aţi observat deja la câteva celebrităţi locale. De fapt, buzele siliconate par că se măresc continuu şi în plus rămâne riscul apariţiei de noduli chiar la mult timp după tratament. Implanturile permanente au riscuri permanente. Gândiţi-vă că dacă ceva nu vă place nu mai puteţi reveni la forma dorită decât cu bisturiul. Gândiţi-vă că în cazul fericit în care nu apar efecte adverse trăsăturile feţei vor continua să îmbătrânească natural, pe când buzele siliconate nu. De aceea trebuie evitate produsele pe bază de silicon sau produsele care conţin microsfere de plexiglas care pot migra la distanţă şi pot produce reacţii cicatriciale de corp străin. La întrebarea cât de dureroasă este mărirea buzelor, trebuie să ştiţi că injectarea se face în anestezie locală, ca la stomatolog.

DR. MIHAELA LEVENTER

Clinica Dermastyle Bucureşt

Str. Sevastopol 13-17, apt. 204

tel.0213106507

Mobile: 0723391049

NR. O manifestare ştiinţifică internaţională important va avea loc la Bucureşti între 23-26 septembrie 2010 la Hotelul Radisson Blu: cel de-al 31-lea Congres

Anual al Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică (ISDS) organizat de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRME) în colaborare cu ISDS.

Detalii pe pagina de web a Societatii www.srme.ro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.