Home Actualitate FRF și UEFA: Maghiarii NU au dreptul să folosească simbolul „Ungariei Mari”

FRF și UEFA: Maghiarii NU au dreptul să folosească simbolul „Ungariei Mari”

by Ana Barb

Scadalul iscat de Federația Maghiară de Fotbal, care a declarat ieri că are acceptul UEFA pentru a utiliza simbolul istoric al „Ungariei Mari” la meciurile naționalei, pare să se clarifice, după ce Federația Română de Fotbal a cerut un punct de vedere oticial de la UEFA. 

FRF face cunoscut răspunsul oficial, într-un anunț pe siteul său oficial.

Forul european, potrivit FRF, precizează clar că nu va autoriza niciun fel de simbol al „Ungariei Mari” la meciurile naționalei maghiare. Iată comunicatul:

FRF spune că UEFA nu a dat dreptul folosirii simbolului „Ungariei Mari”

„FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se precizează în comunicatul FRF.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.