Home Actualitate Fascinaţia Casablanca

Fascinaţia Casablanca

by Ioana Popescu

Marocul este unul din cele mai dezvoltate state din Africa şi o destinaţie pe care, cu siguranţă, nu o veţi uita uşor. Cu un relief variat, Marocul are ieşire la Marea Mediterană, la Oceanul Atlantic, dar acolo puteţi vedea vârfurile muntilor Atlas şi oazele presahariene. Pe scurt, Marocul este o destinaţie turistică ideală cu kilometri întregi de plaje, munţi cu creste înzăpezite dincolo de care se întinde deşertul Sahara, pe unde cândva treceau caravanele negustorilor.

Această ţară are multe de oferit: oraşe medievale, ruine din vremea romanilor, fortăreţe, monumente musulmane foarte valoroase, şi multe altele. Capitala Marocului este Rabat, alte oraşe importante fiind: Casablanca, Fez, Marrakech, Tanger.

Dacă Rabat este capitala oficială a Marocului, centru politic şi administrativ al ţării, Casablanca este capitala economică şi unul din cele mai mari porturi ale Africii la Oceanul Atlantic.

Casablanca este o combinaţie între clădiri moderne şi edificii tradiţionale arabe care oferă turiştilor o multitudine de faleze şi plaje.

Dacă ajungeţi la Casablanca nu trebuie să rataţi The Marabot, unde sunt înmormântaţi mai mulţi sfinţi, loc de pelerinaj despre care se crede că ar avea puteri tămăduitoare.

La Casablanca se află una din cele mai frumoase moschei din lume şi a doua ca mărime după cea de la Mecca. Marea Moschee Hassan II este construită pe o platformă plasată pe apele Oceanului Atlantic iar podeaua ei este din sticlă, oferind astfel posibilitatea de a vedea apele oceanului.

Tot la Casablanca se află cel mai mare acvariu din Africa dar şi pieţele animate numite Sukuri.

Plajele din Casablanca se transformă în timpul nopţii într-un adevărat paradis al distracţiei.

Marrakech, supranumit Perla Sudului, e un oraş muzeu situat în mijlocul unei imense păduri de palmieri. Oraşul fascinează prin pădurile de portocali, lămâi, trandafiri, monumentele istorice şi viaţa agitată a pieţelor.

Cei care optează pentru o vacanţă în Maroc au la dispoziţie o ofertă bogată de activităţi, începând cu lenevitul la soare continuând cu surfing, golf, plimbări cu cămila prin deşert şi chiar ski.

Bucătăria marocană are la bază gastronomia cu specific arab dar cu influenţe mediteraneene. Cuşcuş, adică paste în formă de bobiţe obţinute din griş, este probabil cel mai popular aliment marocan.

Bisteeya este o specialitate marocană din foi de aluat, între care se adaugă carne de porumbel, migdale, ou, scorţişoară şi zahăr.

Supele au la bază carne, legume, fructe, măsline şi condimente (scortişoară, sofran, ghimbir, usturoi) şi sunt fierte în vase tradiţionale din lut. Supa tradiţională marocană este făcută din bucăţi mici de miel, legume, oua şi suc de lămâie.

Ceaiul marocan este un ceai foarte dulce, care conţine şi frunze de mentă şi este servit la cină sau alături de prăjituri. La capitolul dulciuri se remarcă fursecurile cu migdale sau curmale şi plăcintele tradiţionale cu miere.

Marocul nu este o ţară scumpă, spre exemplu o cursă cu taxiul nu costă mai mult de 2, euro iar un meniu complet la un restaurant variază între 6 şi 10 euro. În plus, în majoritatea magazinelor şi pieţelor preţurile sunt negociabile.

Dacă optaţi pentru o vacanţă în Maroc trebuie să stiţi că ofertele agenţiilor de turism variză între 300 de euro pentru un sejur cu transportul inclus şi 800 de euro pentru un circuit complet al ţării.

Foto- https://img470.imageshack.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.