Home Actualitate EXCLUSIV. Cercetător Ioan Roșca: Domnule Ciorbea, aveți DATORIA să denunțați neconstituționalitatea legii 217. Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie

EXCLUSIV. Cercetător Ioan Roșca: Domnule Ciorbea, aveți DATORIA să denunțați neconstituționalitatea legii 217. Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie

by Redactia
 Cercetătorul Ioan Roșca face apel la Avocatul Poporului pentru a denunța caracterul neconstituțional al legii 217/2015 , denumită și antlegionară. Vă prezentăm mai jos sesizarea trimisă de domnul Roșca lui Victor Ciorbea.
Domnule Ciorbea,
  semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională).  Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
            Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi  apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe „culoarul” PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).
           
Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdiciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului
 
Semnaturile se pot adauga la adresa:

You may also like

5 comments

Stelian Rotaru 16 august 2015 - 16:42

Subscriu ! Traiasca Regele !

Reply
Arthur 17 august 2015 - 11:33

Inainte de a fi asa de radical si de revoltat imptriva unei legi ar fi bine sa cititi legea si niste interpretari ale ei. Intrucat practica dvs. de cercetator se pare ca nu v-a obligat sa parcurgeti acest proces (asta dupa textul dvs.) va ajut eu . iata un link catre un text lamuritor si competent;https://raduzlati.com/2015/08/17/in-raspar-xxvii-din-nou-despre-legea-antilegionara/

Reply
Ioan 18 august 2015 - 15:50

Mr. Arthur, un singur lucru trebuie facut: ANULAREA LEGII, încalcă de la bunul simt, pana la constituție și drepturile omului. Dacă în societate…sunt cetățeni cu comportament de slugi…nu înseamnă, ca toți trebuie sa fim…slugi.
Nu am nevoie ca…Evreii…sa-mi spună cum sa….citesc și sa înțeleg istoria PATRIEI în care m-am născut și respir…Romania este suma….sacrificiilor a MILIOANE DE ROMANI și nu de evrei…sa vorbeasca în Israel și sa ne lase pe noi în pace.
Dacă ești de buna credință. ..studiază istoria temeinic și apoi..”arunca versuri…ce din coada au sa sune”.
Vae Victis!

Reply
Ioan Rosca 4 septembrie 2015 - 23:55

Domnul Arthur nu citeste, numai scrie, ca orice om cu sarcini
Daca ar citi macar putin ce comenteaza, ar vedea linkurile catre explicatii , inclusiv spre textul legii, de pe pagina principala a Petitiei, la care e trimiterea din text.
Cine citeste si articolele din constitutie, constata neconstituionalitatea legii 217 imediat.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.