România nu va mai avea dreptul să exporte carne de porc în Uniunea Europeană. Și asta pentru că guvernul Ponta nu alocă fonduri suficiente pentru ANSVSa

Uniunea Europeană va interzice României exporturile intracomunitare de carne de porc din 2014. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară nu mai dispune de fonduri pentru a realiza inspecţii care să dovedească faptul că România nu mai este un focar de pesă porcină.

„România nu va putea garanta lipsa pestei porcine şi nu va obţine în 2014 statutul de ţară oficial liberă de această boală. Noua decizie a Comisiei Europene, care permite comerţul cu carne de porc din toate fermele din România, va rămâne fără efecte pozitive întrucât nu se vor putea garanta cele solicitate“, se arată într-un document intern al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), obţinut de „Adevărul“.

Din cauza tăierilor bugetare „România nu poate demonstra că realizează supravegherea pasivă a bolilor care afecteaza comerţul cu animale vii (febră aftoasă, scrapie, pestă porcină etc.)“ se mai arată în document.

Astfel, Uniunea Europeană este nevoită să ne interzică, începând din 2014, livrările de carne de porc

Deci, cine plătește pentru pierderile imense înregistarte de exportatori. Și de ce Guvernul nu  asigura fondurile necesare propriei instituții, ANSVSA? O decizie cam ciudată a guvernului  , care lasă loc la interpretări sau înțelegeri subterane.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.