Cutremur diplomaatic. Viorica Dăncilă a aruncat în aer 50 de ani de politică externă cu țările arabe. Liga Arabă a avertizat România că intenția de a-și muta ambasdada din Israel la Ierusalim va pune în pericol relația sa cu lumea arabă.

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a avertizat marți că țările care decid să-şi mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim pun în pericol prietenia lor cu lumea arabă., anunță realitatea tv.

Ahmed Aboul Gheit a emis un comunicat în care condamnă intenţia României şi a Hondurasului de a-şi muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, după anunţurile în acest sens făcute de premierul român Viorica Dăncilă şi de preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Acele ţări care caută să dea satisfacţie Statelor Unite şi Israelului (…) încalcă grav rezoluţiile internaţionale care consideră Ierusalimul drept teritoriu ocupat din 1967”, a precizat comunicatul.

Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Declarația a fost făcută la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.