Federaţia Rusă a început de luni în Crimeea un amplu exerciţiu tactic al Diviziei 7 Desant-Asalt din Novorossiysk, anunţă bsmap.ro.

În cadrul acestui exerciţiu sunt antrenați 1.500 de militari și peste 300 de unități de tehnică militară, inclusiv avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Astăzi (nr. luni), pe teritoriul Republicii Crimeea a început executarea unui exercițiu tactic de amploare, cu participarea unui regiment de desant-asalt și un regiment de artilerie aparținând Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte), cu desantarea personalului și cu trageri de luptă, sub conducerea comandantului marii unități, colonel Andrei Suhovetsky”, se arată în comunicatul de presă al departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de remnmilitaryblog.com.

Reprezentanții ministerului au precizat că, în cadrul exercițiului, “vor fi desfășurate activități de dislocare a trupelor la distanță mare, în mod combinat și în timp scurt”.

Desantarea personalului și tehnicii militare din avioane ale Aviației Militare de Transport va fi executată pe mai multe platforme de aterizare”, au adăugat aceștia.

Conform unor surse militare citate de Adevărul, aviaţia militară rusă a trecut la antrenamente dedicate pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu.

„Cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate de Adevărul.

Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe nu au până în prezent nici o poziţie oficială privind aceste exerciţii.

Sursa- b1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.