Mircea Cărtărescu a scris mai multe postări pe Facebook după ce s-a aflat că premiul Nobel pentru literatură a fost câștigat de Bob Dylan. De la plânsul pe umărul colegilor scriitori, până la răzgândire n-a fost decât o noapte.

Cărtărescu spune în ultima postare de vineri dimineața că a stat toată noaptea și a analizat  argumentele pro și contra și a ajuns a ajuns la concluzia că e minunat că Dylan a luat premiul.

„Iată poziția mea definitivă, după ce peste noapte (un sfetnic bun) am cântărit toate argumentele pro și contra: este minunat că Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură! Literatură nu este o cetate cu ziduri rigide, ci un loc deschis, supus tuturor influențelor și schimbărilor, o oglindă a lumii așa cum e ea în fiecare moment. Deschiderea literaturii spre zonele marginale, spre cultură pop, spre stradă, spre altceva și altfel nu poate fi decât fericită. În personalitatea lui Bob Dylan avem, iconic, acest melanj de tradiție populară și tradiție a modernității poetice, îmbinare de Woody Guthrie și Dylan Thomas, posibilă numai prin mijlocirea unui uriaș talent”, scrie Mircea Cărtărescu pe Facebook.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.