Home Actualitate Cum pot fi descoperite temele efectuate cu ChatGPT/ Profesorii spun ce îi dă de gol pe elevi

Cum pot fi descoperite temele efectuate cu ChatGPT/ Profesorii spun ce îi dă de gol pe elevi

by George Avram

Soft-ul ChatGPT a devenit un instrument tot mai folosit de elevii care uzitează soft-urile specializate pentru a-și realiza temele. În speranța că nu vor fi prinși de profesori, aceștia nu își dau seama că pot cădea ușor în capcană.

Cum pot fi descoperite temele efectuate cu ChatGPT

După ce inteligența artificială a devenit tot mai prezentă în viețile noastre, specialiștii trag un semnal de alarmă și îi avertizează în special pe elevi că pot fi descoperiți în momentul în care temele lor sunt efectuate de soft-uri specializate.

Mai mulți elevi din România practică deja acest joc periculos, fără să își dea seama că pot cădea într-o capcană în care ar urma să fie prinși.

„Din punct de vedere cognitiv scazi în fiecare zi, iar școala devine doar o bifă, nu un element care să te susțină cognitiv. Atunci spunem în felul următor, clar și răspicat: Inteligența artificială scade conexiunea cu sinele sabotând inteligența cognitivă a fiecărui subiect minor în parte”, a explicat Radu Leca, terapeut, pentru Digi24. 

Profesorii susțin că temele efectuate de ChatGPT pot fi recunoscute rapid. „Știți cum vă dați seama când un elev preia fără discernământ informația bloc dintr-o sursă online. Folosește cuvinte pe care nu le cunoaște și e suficient să-l întrebi la un moment dat, ce înseamnă cuvântul ală și s-a blocat, s-a terminat”, a adăugat, la rândul lui, profesorul Marcel Bartic, pentru sursa citată.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.