Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. O spun medicii la unison. Iata ca si traditiile din unele tari, confirma acest lucru. Iata ce mananca la micul dejun cele mai vizitate tari din lume, potrivit garbo.ro.
Mic dejun Turcia
Dimineata in Turcia incepe cu un ceai aromat, masline de diverse tipuri, branza alba/ branza veche (ka ar peyniri), unt, miere, gem, rosii, castraveti, omleta, ocazional Sucuk (carnat picant si uscat).
Foto: Natalia Van Doninck / Shutterstock
Mic dejun Japonia
Micul dejun in Japonia este unul sanatos, alcatuit din peste, supa miso, orez fiert, tofu, omleta tip rulada numita tamagoyaki, natto (boabe de soia fermentate), legume si alge sau tsukemono, muraturi japoneze.
Foto: fuumi901 / Shutterstock
Mic dejun Germania
Germanii prefera un mic dejun variat cu diferite tipuri de branzeturi, mezeluri reci, gemuri diverse, oua fierte tari, fructe si legume, peste afumat. Adora totodata painea cu seminte, liverwurst sau Schlackwurst, un tip de salam specific nemtesc.
Foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock
Mic dejun Italia
Micul dejun al italienilor este unul simplu: un cappuccino, caffè latte sau espresso servit alaturi de un deliciu de patiserie precum Cornetto (varianta italiana a croissantului frantuzesc) sau o felie de Crostata (tarta umpluta cu gem de fructe).
Foto: Riccardo Meloni / Shutterstock
Mic dejun Marea Britanie
Micul dejun traditional din Marea Britanie este unul consistent, iar in el regasim carnati, fasole boabe, oua ochiuri, ciuperci, paine prajita sau rosii.
Foto: valeriiaarnaud / Shutterstock
Mic dejun Israel
Desi Shakshuka este specifica si bucatariei nord-africane, in Israel este, poate, cea mai populara varianta de mic dejun si un fel de mancare national. Ouale se prepara intr-un sos de rosii, ardei si ceapa, asezonate la final cu usturoi, chimen, piper, patrunjel.
Mic dejun America
Suc de portocale, oua, toast, bacon si legume (mai ales cartofi)… acesta este un mic dejun servit in multe din restaurantele din America. Celebrele clatite americane sunt un bonus la cafeaua de dimineata.
Foto: Oleksandra Naumenko /Shutterstock
Integral pe https://www.garbo.ro