Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a declarat marți, 1 octombrie,  în cadrul unei conferințe de presă,  că Departamentul pentru Energie se va axa pe exploatarea resurselor din Marea Neagră, unde s-au descoperit rezerve serioase de gaze.

“Din punct de vedere strategic, Departamentul pentru Energie se va axa pe Marea Neagră. Acolo s-au descoperit rezerve serioase de gaze naturale și avem datoria să ne ocupăm serios de asta. Avem informații că și alte perimetre au gaze naturale (în afară de perimetrul Neptun, unde Petrom a anunțat posibile descoperiri—n.r.). Este bine să sprijinim explorarea și exploatarea’, a spus ministrul, potrivit agerpres.

Anul trecut, Petrom și ExxonMobil, care explorează în parteneriat perimetrul Neptun de mare adâncime din Marea Neagră, au anunțat descoperirea unor posibile zăcăminte de gaze naturale care ar putea ajunge la 84 de miliarde de metri cubi, adică echivalentul consumului intern al țării timp de șase ani.

Și alte companii, precum Lukoil, Petroceltic International, Petromar Resources, Sterling Resources sau Romgaz, participă la lucrări de explorare a perimetrelor din Marea Neagră românească.

Întrebat care sunt celelalte perimetre unde s-au descoperit rezerve de gaze, ministrul a refuzat să dea amănunte,  declarând  că va detalia ulterior acest lucru.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.