Home Politica Comisia Europeană REACȚIONEAZĂ în SCANDALUL ordonanței GRAȚIERII

Comisia Europeană REACȚIONEAZĂ în SCANDALUL ordonanței GRAȚIERII

by George Avram

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Frans Timmermans, au avertizat dur guvernul Romaniei după adoptarea  ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal. Într-o declarație comună privind lupta împotriva corupției în țara noastră, cei doi oficiali de la Bruxelles au spus că urmăresc „cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România”, arată europa.eu.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Lupta împotriva corupției trebuie să avanseze, nu sa fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România.

Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției este esențială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul mecanismului de cooperare și verificare (MCV).

Raportul Comisiei privind Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV) publicat săptămâna trecută, a salutat bilanțul pozitiv realizat de către procurorii și judecătorii din România în abordarea corupției la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres, sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupției ca infracțiune va avea impact asupra evaluărilor viitoare.

În acest context Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanțele de urgență privind Codul penal și Legea cu privire la grațieri.”

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.