Ioana Petrescu, necunoscuta de acum un an, este astăzi în prim plan, prin aparițiile ei alături de Victor Ponta. Ioanei Petrescu i-a fost de ajuns un an de zile ca să ajungă din consilier ministru, spre surpriza tuturor, dar mai ales a PSD. Cine este in spatele fetei de 33 de ani, absolventă de Harvard?

Ioana Petrescu povesteşte într-un interviu acordat Andreei Esca în ultimul număr al revistei The One cum l-a cunoscut pe Victor Ponta si cum a ajuns la Palatul Victoria. Evident, varianta romanțată a carierei tinerei.

”L-am cunoscut pe domnul Ponta în Washington, în 2012, în cadrul unei întâlniri cu economişti de la American Enterprise Institute, unde eu lucram. De atunci am rămas în relaţii de colaborare, chiar dacă multe fraze ale mele începeau cu: <<Ştiu că nu o să vă placă asta, dar trebuie să vă spun că…>> . Am ţinut aşadar legătura, mai dădeam ceva sfaturi, fără să fiu plătită, dar realizam că nu este posibil să fac lucrurile pe întreg, de la distanţă. Chiar în decembrie 2012, după alegeri, venită în ţară, m-am plimbat pe lângă Palatul Victoria, cu o cafea în mână, şi mă gândeam: <<Washington sau Palatul Victoria, neştiind dacă să-l caut sau nu pe premier…>>. Nu m-am decis până în iunie, când ştiam clar că vreau să fiu consilier de stat. Acesta era planul pentru un an, dar s-a schimbat odată cu oferta de ministru, aşa că mi-am îngheţat doi ani universitari la Marryland, unde predam, şi m-am angajat la ceva care începe încet, încet, să se mişte”.

Ioana Petrescu a făcut liceul Mihai Viteazul, cei doi părinţi ai ei fiind ingineri. Spune în The One că a copilărit la Cornu, lângă bunica ei, într-o ”comună care pe vremea aceea, când eram eu copil, nu era aşa faimoasă ca acum”. Culmea, tot în Cornu au case și Victor Ponta sau Ilie Sârbu, dar și Adrian Năstase. E cu siguranță o coincidență.

După liceu, a plecat în America, la universitatea Wellesley, unde a fost acceptată cu o bursă aproape integrală, şi nu a avut de plătit decât o sumă simbolică de 500 de dolari pe an.

S-a întors în țară și… ”M-am plimbat pe lângă Palatul Victoria cu o cafea în mână şi mă gândeam: Washington sau Palatul Victoria?, neştiind dacă să îl caut sau nu pe premier”, spune Ioana Petrescu.

loading...

2 COMENTARII

 1. Miss Harvard, sa se duca draq la Washington, ca acolo are de unde….sa ne lase in paaaacee ca am vazut cati boi face!!!!!dar cine primeste la Washington o asemenea hahalera de economist aaaa …lu peste prajit – vb lu badea!!!

 2. Iată cine este Elena Băsescu:
  .
  Martoaga chioara
  De fiecare data cand o vad, tuguindu-si buzele la interviuri aranjate sau foarte complezente, cand o aud gafand ridicol chiar si in cele mai banale situatii posibile, imi vine in minte un banc. Nimic mai mult. Un banc stupid, dar care-i vine manusa.
  Un taran avea o martoaga chioara. Intr-o buna zi, o scoate la targ.
  – De vanzare iapa?
  – De vanzare.
  – Aude?
  – N-aude, ca-i surda.
  – Vede bine?
  – Nu vede, ca-i chioara.
  – Dar de tras, trage?
  – Nu trage, ca-i obosita si cazuta.
  – Pai, de ce-ai mai adus-o la targ?
  – Sa-mi bat joc de ea, de aia.

  A doua zi, taranul isi scoate iarasi martoaga la targ. Schimba foaia.
  – De vanzare iapa?
  – De vanzare.
  – Aude?
  – Mai ceva ca o iepuroaica.
  Urla in urechea rapciugii. Nici o tresarire.
  – Da’, de vazut, vede cu ochii astia umflati?
  – Ca vulturul pe stanca.
  Omul ii trece mana prin dreptul ochilor. Nici o clipire.
  – Da de tras, trage? Ca-mi pare costeliva rau.
  – Ca bivolul in jug!
  Scutura zdravan de capastru, martoaga cade lata. Mai face o incercare:
  – Macar calare, tine?
  – Jar mananca!
  Cand se suie omul in sa, ce sa vezi? Aratarea se ridica pe picioarele dinapoi si o ia la galop. Se izbeste cu capatana in primul copac, cal si calaret se fac praf. Aproape fericit, taranul ii striga din urma:
  – Nu vede, n-aude si nici nu trage! Da’, vezi ce curajoasa e?
  (Dan Tapalaga / 30.05.2009)

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.