Home Religie China dărâmă biserici şi ridică muzee fantomă

China dărâmă biserici şi ridică muzee fantomă

by S. C.

O biserică masivă din oraşul Wenzhou a fost pusă la pământ zilele acestea, întărind temerile că acest caz de demolare nu este un episod izolat, ci începutul unei campanii împotriva grupurilor religioase. Pe de altă parte, pe tot teritoriul Chinei se ridică muzee GIGANT, de o arhitectură kitsch.

Biserica Sanjiang a fost construită în 12 ani şi a costat peste 30 milioane de yuani (4.7 milioane dolari), potrivit CNN. Arhitectura bisericii era un simbol al populaţiei creştine din regiune, potrivit realitatea.

Autorităţile locale din Wenzhou, oraşul chinez supranumit „Ierusalimul din Orientul îndepărtat”, unde locuiesc foarte mulţi creştini (15% din populaţie) au negat orice intenţie de persecuţie religioasă şi spun că edificiul era construit ilegal.

 

Pe de altă parte,în China are loc o adevărată explozie de muzee GIGANT, cu o arhitectură bizară. Potrivit planului cincinal trasat la Congresul Partidului comunist din 2010, numărul muzeelor urma să crească la nivel naţional cu cel puţin 3.500 de edificii, scrie CNN.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.