Home Actualitate Ce face Cristian Tudor Popescu cu o glugă neagră pe cap

Ce face Cristian Tudor Popescu cu o glugă neagră pe cap

by Ioana Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a relatat amuzat, la Digi24, cum a apărut ideea de a-și schimba fotografia ce însoțește unele editoriale pe care le semnează în „Gândul” – cea în care apare cu o glugă pe cap.

„Citiși și eu pe net că „art dairectorul” de la Gândul a hotărât schimbarea look-ului lui Cristian Tudor Popescu de la editorial, în afară de celelalte două poze pe care le utiliza, cea în care privește inchizitorial și cea în care scrutează zările, s-au gândit „art dairectorul” de la Gândul și echipa sa că este mai „cool” să-i pună și glugă. S-a nimerit să fie la două editoriale despre religie, oarecum, ale respectivului Popescu. Asta citesc în presă. Deci, asta-i starea presei, domnul Prelipceanu, a colegilor dvs de generație. Oamenii ăia, de la site-ul ăla, n-a avut niciunul o apăsare, o bătaie de ceva (face semn ca și cum ar telefona – n.r.): domnu’…Popescu ăsta nu-i mort, dom’le! E adevărat că arăt aproape mort, eu am o față de cap de mort, așa, prin definiție, dar încă nu sunt mort, putea să-mi dea un telefon! E, nu! „Art dairectorul”, „look”, „cool” și așa mai departe! Aia se numește știre de presă!

Cum s-au petrecut lucrurile?

Eu stăteam în fața calculatorului, așa, pe spate, și în spatele meu amurgea, că e geamul ăla mare, clădirea-i corporatistă, în care încă mai stăm…amurgea….și pe ecranul calculatorului a-nceput să mi se contureze fața, să funcționeze ca o oglindă ecranul calculatorului. Și cum mă uitam eu așa și mă gândeam să mai scriu un editorial cu Sfântâniță ăsta – numele românesc al diavolului, îmi place nespus, de-aia l-am și ales: „Evanghelia după Sfântâniță”. Ce poate fi mai frumos decât să-i spui diavolului Sfântâniță? Perfect! Cred că numai un român putea să inventeze acest nume pentru diavol. Nicăieri în lume nu cred că mai există un diavol sfânt, Sfântâniță. Și, uitându-mă în ecran, eram cu hanoracul respectiv, mi-am dus mâna la spate și mi-am lăsat gluga în față. M-am uitat pe ecran, am ieșit din birou, m-am dus la colegi, mi-am dat din nou gluga pe spate. Zic: ia uitați-vă la mine! Și mi-am dat gluga în față. Ce ziceți de chestia asta? Așa s-a născut „cool”-ul, „art director”-ul”, a povestit Cristian Tudor Popescu.

„Imaginea nu va apărea decât la textele legate de religie. Nu la celelalte. Ea este gândită să fie potrivită cu textele pe această temă. Nimic altceva”, a precizat el.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.