Război între patronii cu afaceri pe litoral şi ANAF. Oamenii de afaceri de la malul mării şi din Delta Dunării ameninţă că boicotează debutul sezonului estival din cauza controalelor ANAF. Patronii ameninţă că vor ţine restaurantele închise, potrivit digi24.

Inspectorii ANAF au luat la picior litoralul pentru a vedea dacă noua lege a bonurilor fiscale este respectată sau nu. Patronii trebuie acum să justifice fiecare ban din casa de marcat. Dacă sunt găsiţi mai mulţi bani în casă, afacerea este închisă. Patronii sunt nemulţumiţi şi ameninţă cu soluţii radicale: de 1 mai turiştii nu vor avea unde să iasă la terasă.

De pe data de 1 până pe 2, cât ţine tot weekendul, toate unităţile de alimentaţie publică să facă o grevă şi să le închidă”, spune Sorin Mocianu, patron de restaurant.

Dacă ei au făcut o acţiune în forţă, atunci noi trebuie să le răspundem la fel”, spune și Iulian Gropoşilă, Preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Este un abuz fără precedent, zic eu, desanturile care se fac, închiderea unei societăţi comerciale doar pentru simplul fapt că un ospătar are la el 50 de lei în buznar”, arată Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României.

„Nu poţi să ajungi să închizi o unitate, să laşi nişte oameni pe drumuri, vă dau exemplu cu ceea ce s-a întâmplat cu un restaurant unde 25 de angajaţi sunt pe drumuri acum, unitatea este scoasă la vânzare”, arată Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, potrivit digi24.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.