La alegerile europarlamentare din cursul acestui an, in numele Partidului Romania Mare au fost depuse doua liste distincte de candidati, una de catre Corneliu Vadim Tudor si alta de catre Gheorghe Funar. Daca lista PRM -Vadim e deschisa de actualul europarlarlamentar Corneliu Vadim Tudor, PRM – Funar a propus pe primul loc al listei un economist, Radu Golban, care-si anuntase anterior candidatura independenta.

Radu Golban a devenit cunoscut după ce a facut publica informatia privind o datorie istorică a Germaniei către statul roman. Ulterior, Golban si-a anuntat intentia de a candida pentru Parlamentul European ca independent, insa nu a reusit sa stranga cele 100.000 de semnături necesare. A acceptat apoi, in urma cu cateva zile, oferta PRM – Funar de a deschide lista partidului pentru europarlamentare.

Cu toate acestea, recent, Radu Golban a facut o serie de declaratii absolut neasteptate pentru un candidat PRM.

„Eu sper ca PRM-ul să fi fost conştient că şi-a ales un candidat pe primul loc care nu favorizează cu naţionalismul român şi care nu are nicio legătură cu vreo poziţie antimaghiară. Modelul elveţian înseamnă că România ar renunţa la etnii în favoarea unui stat multietnic. O renunţare totală la un stat naţionalist, la un stat xenofob. (…) Nu sunt nici evreu, nu sunt nici antisemit. Dar nu sunt naţionalist. Sunt eurosceptic, am reţineri vizavi de Germania şi cred într-o Românie multietnică, după model elveţian. Nu vreau să fiu asociat cu naţionalismul aiurea şi depăşit, a declarat Radu Golban, pentru stiripesurse.ro.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Partidul Romania Mare este cel infintat de dl.Adim Tudor.drep urmare voi vota lista P.R.M. a acestui partid.PRO VADIM TUDOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.