Fostul vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara, Adrian Papahagi, a declarat ca dupa europarlamentare PMP va infiinta Uniunea Miscarea Populara.

Dupa ce a participat la mitingul organizat de Partidul Miscarea Populara si dupa o scurta discutie cu Traian Basescu, Adrian Papahagi a lansat luni ipoteza privind infiintarea unei coalitii de dreapta care, intr-un final, sa sustina un singur candidat la alegerile prezidentiale din cursul acestui an.

Conform declaratiilor lui Papahagi, „după alegerile europene, (Partidul Miscarea Populara – n.r.) va coagula dreapta într-o largă uniune pentru majoritatea prezidențială – Uniunea Mișcarea Populară„.

Reeditarea istoriei politice a Frantei?

In 2002, aliatii presedintelui in exercitiu Jaques Chirac, grupati in trei partide de dreapta si centru-dreapta, s-au reunit intr-o formula politica denumita „Uniunea pentru o majoritate prezidentiala”, cu scopul de a sustine candidatura lui Chirac. Apoi, in 2004, uniunea infiintata pentru o majoritate prezidentiala a devenit „Uniunea pentru o Miscare Populara”, partid politic a carui conducere a fost preluata de Nicolas Sarkozy, devenit ulterior presedinte al Frantei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.