Dovada este cat se poate de solida. Si ea demonstreaza nu numai ca, sub conducerea lui Horia Georgescu, Agentia Nationala de Integritate ajunge cu rea-credinta la solutii eronate, ci si ca, in esenta, de foarte multe ori, cazurile sunt instrumentate politic. Adica, avem de a face cu acte si fapte de politie politica. Pentru a demonstra afirmatiile de mai sus, nu am altceva de facut decat sa ma folosesc de o hotarare judecatoreasca facuta publica, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre Curtea de Apel Bucuresti. ANI a pierdut procesul intentat impotriva mea. In ce a constat acest proces? Ce anume l-a determinat pe Horia Georgescu sa-si puna functionarii in situatia ingrata de a redacta impotriva mea o acuzatie nefondata? Cum a ajuns ANI la o concluzie, atat de eronata, cum ca eu m-as fi aflat in conflict de interese? Si de ce Curtea de Apel a pulverizat plangerea ANI?

Explicatiile sunt lesne de dat. M-am facut vinovat pentru ca am criticat, de mai multe ori, atat de la tribuna Parlamentului, cat si in demersurile mele gazetaresti, deciziile eronate ale acestei institutii. Acele decizii care, in acceptiunea mea, erau luate cu rea-intentie. Pentru a-i sluji pe reprezentantii regimului Traian Basescu. Pentru a lovi in adversarii acestuia. Mai mult decat atat, despre Horia Georgescu am scris si am prezentat dovezi ca este lipsit de integritate. Ca a facut raportari false in calitate de functionar public. Ca a plimbat, in mod fictiv, sume mari de bani in interiorul familiei domniei sale, pentru a justifica o avere pe care nu avea cum sa o dobandeasca ca functionar al statului. Iar Horia Georgescu, utilizand resursele institutiei pe care o conduce si punandu-i in pericol prestigiu, s-a razbunat.

Si m-a adus, astfel, in situatia de a transforma propriul meu caz intr-o disectie a zonei intunecate din activitatea ANI. Este un caz – scoala. Asadar, ANI m-a acuzat, la sfarsitul anului trecut, ca ma aflu in conflict de interese. Fusesem, conform ANI, timp de mai multe luni, atat senator, cat si administrator al unei societati comerciale. O poveste gen Radio Erevan. Demisionasem din calitatea de administrator cu o luna inainte de alegeri. Mai mult chiar, vandusem si societatea. Iar bomboana de pe coliva consta in faptul ca demisia mea o facusem publica. Si nu oriunde. Ci chiar, publicand-o, de indata, in Monitorul Oficial al Romaniei. Prin urmare, acuzatiile ANI au fost mincinoase. 100 la 100. Chiar si un elev de scoala primara ar fi putut sa-si dea seama de acest lucru. Nu insa si inspectorii ANI care, la solicitarea lui Horia Georgescu, mi-au “dresat” acest dosar.

Dar obiectivul a fost atins. In ochii opiniei publice, interne si externe, mult laudata Agentie Nationala de Integritate repurtase un nou succes. Inca un parlamentar, inca un om politic din opozitia lui Traian Basescu era compromis. Aratat drept lipsit de integritate. Comunicatul si conferinta de presa pe care le-am organizat, de indata, nu au putut contrabalansa concluziile la care ajunsese o ditamai institutie a statului, finantata public. Asa ca, am fost nevoit sa suport ocara, timp de un an.

Si iata ca, instanta a avut nevoie – in mod ciudat – de tot atata timp, pentru a constata contrariul. Si anume ca raportul ANI este mincinos. Cine raspunde? Cine plateste pentru ca un om politic – de aceasta data eu – a fost terfelit si hartuit printr-un indelungat proces? Cum anume trebuie procedat pentru ca, in viitor, aceasta institutie originala, nemaintalnita altundeva in Europa, sa fie impiedicata sa mai faca abuzuri si politie politica?

PS: Postez dovada, furnizata chiar de justitie, a afirmatiilor de mai sus:

https://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000309147&id_inst=2

 

 

SURSA:CorectNews.com        https://www.corectnews.com/politics/ani-s-infrant-din-nou

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.