Scriitoarea Ana Blandiana se alătură protestatarilor din Piața Victoriei.

Într-o postare pe pagina de Facebook, acesta acuză guvernul și pe Liviu Dragnea că sunt vinovați în fața poporului de o „gravă culpă de ordin teoretic, culpa care opune democraţia statului de drept”.

Dincolo de dispreţul şi chiar de ura faţă de actul de justiţie în sine care se simte în spatele grabei isterice a schimbării codului penal, dincolo de sfidarea sfruntată a sutelor de mii de oameni ieşiţi în stradă şi în ger pentru a apăra legile ţării, guvernul Dragnea se face vinovat nu numai în faţa poporului român, ci şi a istoriei de o gravă culpă de ordin teoretic, culpa care opune democraţia statului de drept, compromiţând-o astfel.

Calcând legile sub pretextul investiturii obţinute electoral, acest guvern de marionete, mânuite de un păpuşar de provincie, sparge unitatea dintre votul democratic şi statul de drept, care este pilonul tuturor construcţiilor euro-atlantice de după al doilea război mondial şi transformă democraţia din România într-un instrument al satisfacerii celor mai joase interese personale.

De fapt, cât de relativă este investitura electorală o dovedeşte faptul că partidul care a câştigat alegerile (cu 3 220 000 de voturi) se opune în numele ei Preşedintelui ţării care a fost ales cu un număr aproape dublu (6 288 000) de voturi. Deci nici un fel de logică nu intră în discuţie,în afară de cea a neruşinării,în peisajul politic în care, prin mâzga corupţiei,maşina istoriei lunecă marche-arriere înspre vechea prăpastie.

Dacă e adevărat, însă, că tot răul e spre bine,în această catastrofă binele este extraordinara trezire la conştiinţa morală şi civică a tinerilor, ceea ce în perspectivă ar putea să salveze totul.

Ana Blandiana

Sursa- B1

Foto: Viorica Patea / Facebook

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.