Al treilea bebeluș a murit la Spitalul ”Marie Curie” marți după-amiază, informează B1 TV.  Este vorba despre o fetiță de un an și patru luni care era internată la secția de terapie intensivă.
Fetița se afla în stare gravă iar medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

”La spitalul Marie Curie se află în acest moment trei copii internați la terapie intensivă în a căror stare de sănătate nu au intervenit modificări semnificative în ultimele zile. În secția de nefrologie se mai află internați cinci copii, după ce astăzi a fost externat un copil. Medicii de la Marie Curie depun în continuare toate eforturile necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a acestor copii”, se arată într-un comunicat al ministerului Sănătății.

Într-o conferință de presă susținută marți, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul ”Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, a declarat că este foarte greu să se descopere cauza exactă a acestei boli.

”Pe de o parte este boala care afectează organele, pe de altă parte sunt mijloacele terapeutice   extrem de invazive care pot să contribuie la evoluție. Este foarte greu să dovedim cauza exactă a acestei boli. Boala are toate semnele ei clinice și o etichetăm ca atare, însă în aproape 90% din cazuri nu se depistează cauza”, a mai explicat medicul.

Tot marți, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat că în acest caz vor fi aplicate sancțiuni în momentul în care se va constata că cineva a greșit.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.