Home Lifestyle 9 piețe alimentare celebre pe care fiecare gurmand ar trebui să le viziteze

9 piețe alimentare celebre pe care fiecare gurmand ar trebui să le viziteze

by Ana Barb

Adesea, cel mai bun mod de a experimenta o nouă cultură este să mănânci bucătăria locală. Dar restaurantele nu sunt singura modalitate de a încerca mâncărurile esențiale ale unei țări. Piețele alimentare permit călătorilor să întâlnească noi arome, să guste specialități regionale de mâncare stradală sau să cumpere cele mai proaspete ingrediente locale disponibile. De la piețele de noapte la piețele plutitoare, iată nouă piețe alimentare internaționale pe care gurmanzii nu vor dori să le rateze în următoarea lor vacanță, scrie Dailypassport.

La Boqueria – Barcelona, Spain

Situată pe bulevardul plin de viață La Rambla din centrul orașului Barcelona, ​​La Boqueria este cea mai veche și mai faimoasă piață alimentară a orașului. Datând din secolul al XIII-lea, La Boqueria a început ca o piață în aer liber și de atunci s-a transformat într-o destinație gastronomică de top, unde vizitatorii pot cumpăra brânzeturi locale, cum ar fi manchego, măsline spaniole și pulpe de jamón iberic – sau poate un bocadillo de jamón (sandviș cu șuncă) pentru prânz. Piața oferă, de asemenea, o școală culinară unde gurmanzii își pot încerca mâna la bucătăria spaniolă la un curs de gătit.

Amphawa Floating Market – Mae Klong River, Thailandp

Piața plutitoare Amphawa este situată la aproximativ 30 de mile sud de Bangkok, pe canalele ramificate ale râului Mae Klong. Pe această piață neobișnuită, vânzătorii și-au vândut bunurile din bărci – vase tradiționale din lemn folosite pentru a naviga prin faimoasele klonguri (canale) din regiune – de peste un secol. Vizitatorii pieței pot gusta mâncăruri tradiționale cu tăiței și curry, fructe locale proaspete, fructe de mare la grătar, cum ar fi pla tuu Mae Klong (scrumbie) și gustări și deserturi thailandeze populare, cum ar fi bomboane de zahăr. Piața plutitoare este deschisă numai în weekend, iar excursiile cu barca includ adesea opriri la numeroasele vitrine din lemn de tec care mărginesc căile navigabile.

Pike Place Market – Seattle, Washington

Ceea ce a început ca o piață umilă a fermierilor din Seattle în 1907 s-a transformat de atunci într-una dintre cele mai faimoase piețe alimentare din Statele Unite. Situată lângă Pier 62, în centrul orașului Seattle, Pike Place Market permite sutelor de întreprinderi mici și independente să vândă o varietate de alimente și bunuri, cum ar fi produse proaspete, fructe de mare capturate local și meșteșuguri făcute manual. Veți găsi totul aici, de la restaurante de top la magazine alimentare de specialitate la vânzători de pește care aruncă captura zilei. Iubitorii de cafea pot vizita, de asemenea, locația inițială a Starbucks – lanțul de cafea a început la Pike Place Market.

Östermalms Saluhall – Stockholm, Sweden

Östermalms Saluhall a fost un element de bază din Stockholm de când și-a deschis porțile în 1888. Piața istorică este găzduită într-o clădire uimitoare, asemănătoare unei catedrale, din cărămidă roșie din centrul Stockholmului, care a fost renovată în 2020 – păstrând multe dintre detaliile interioare originale, cum ar fi tarabe sculptate. din lemn lăcuit închis la culoare. Cumpărătorii sunt atrași de piață pentru gama sa delicioasă de produse de patiserie suedeze, pâine, deserturi, fructe de mare proaspete și carne și brânzeturi locale. Pentru o masă așezată, restaurantele variază de la cafenelele tradiționale suedeze și restaurante cu fructe de mare până la pizza din New York și preparate din bucătăria libaneză.

The Quadrilatero – Bologna, Italy

Lăudat de călători drept cel mai bun oraș alimentar din Italia, Bologna se ridică cu siguranță la înălțimea hype-ului cu cea mai veche piață de produse alimentare. Ocupând un întreg bloc de oraș, Quadrilatero datează din epoca medievală, când măcelarii și brutarii locali își vindnau produsele de-a lungul aleilor înguste. Astăzi, nu este atât de diferit, cu mezeluri și brânzeturi, paste făcute manual, fructe de mare și pâine proaspăt coaptă, toate de vânzare pentru vizitatorii înfometați de piață. Piața găzduiește și o mulțime de restaurante și cafenele pentru espresso, gelato sau un pahar de vin după o zi lungă de cumpărături.

Borough Market – London, England

Borough Market este una dintre cele mai emblematice destinații culinare din Londra, cu rădăcini care datează din secolul al XIII-lea. Odată un loc pentru comercianți pentru a vinde articole en-gros, districtul a evoluat de atunci în principala piață a orașului. Cu comercianții care vând fructe și legume de sezon, brânzeturi tradiționale și carne produsă local.

Ameyoko Market – Tokyo, Japan

Piața Ameyoko din centrul Tokyo a funcționat odată ca o piață neagră după cel de-al Doilea Război Mondial, când produsele americane erau vândute ilegal pe stradă. În zilele noastre, pe lângă vânzarea de bomboane (ameyoko se traduce prin „aleea magazinului de bomboane”), vânzătorii oferă condimente tradiționale, deserturi cu aromă de matcha și fructe regionale suculente. Cu toate acestea, specialitatea pieței este fructele de mare, cu o varietate uimitoare de pește proaspăt, caracatiță și crustacee disponibile pentru cumpărare. Gastronomii aventuroși vor dori, de asemenea, să guste mâncarea de stradă a pieței, cum ar fi chirashi don (sushi împrăștiat) și takoyaki (găluște de caracatiță).

Marché des Halles de Narbonne – Narbonne, France

Cu atât de multe piețe de alimente atrăgătoare în toată Franța, este greu să alegi un favorit. Dar, din moment ce telespectatorii canalului de televiziune francez TF1 l-au votat în 2022 drept cea mai bună piață alimentară a țării, Marché des Halles de Narbonne este un loc minunat. Situat într-un pavilion spectaculos din sticlă și fontă construit în 1901 în Narbonne, un oraș din sudul Franței, Marché des Halles oferă toate produsele de bază franceze, inclusiv carne proaspătă de la măcelarii locali, brânză artizanală și pâine și produse de patiserie proaspăt coapte. de la cei peste 70 de furnizori ai săi. Produsele franțuzești de înaltă calitate, cum ar fi mierea, cafeaua și vinul sunt, de asemenea, puncte importante ale pieței, iar mai multe restaurante, inclusiv un bar cu stridii, sunt disponibile pentru a se alimenta după cumpărături.

Shilin Night Market – Taipei, Taiwan

Piața de noapte Shilin prinde viață când soarele apune, transformând celebrul cartier Taipei într-o experiență eclectică și amețitoare. Cu peste 500 de tarabe, piața interioară masivă este un labirint de standuri de mâncare, cărucioare de mână și vânzători, cu o secțiune de produse la parter și o piață de gustări care ocupă câteva blocuri. Cei mai mulți vizitatori se îndreaptă direct la food court, care vinde un sortiment de specialități taiwaneze, inclusiv cel mai faimos fel de mâncare din piață, o omletă cu stridii. Alte oferte de mâncare și băuturi populare includ ceai cu bule, tofu puturos, chifle prăjite și friptură prăjită cu pui.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.