Home Actualitate Zelenski, baie de mulțime la Vilnius: Ucraina va face NATO mai puternică

Zelenski, baie de mulțime la Vilnius: Ucraina va face NATO mai puternică

by George Avram

Volodimir Zelenski a făcut o baie de mulțime la Vilnius, unde a fost primit ca o vedetă. Însoțit de soția sa, el s-a adresat marți seară mulțimii adunate la evenimentul #UkraineNATO33 de la Vilnius. Președintele ucrainean și soția sa, Olena, au fost primiți în aplauzele puternice ale publicului din capitala lituaniană, potriit Sky News.

El le-a spus celor care îi priveau, mulți purtând pe umeri steagul ucrainean, că „NATO va face Ucraina mai sigură și Ucraina va face NATO mai puternică”.

„Suntem împreună pentru a ne apăra libertatea”, a proclamat Volodimir Zelenski din Piaţa Lukiskiu din Vilnius. El a spus că crede într-o „NATO care nu ezită, nu pierde timpul şi nu se uită înapoi la un agresor”, potrivit BBC.

În timpul evenimentului, președintele lituanian Gitanas Nauseda i-a oferit lui Zelenski un steag ucrainean purtat de pe linia frontului în războiul cu Rusia.

NATO va adresa Ucrainei o invitație de a se alătura alianței militare atunci când „statele membre vor fi de acord și condițiile vor fi îndeplinite”, a declarat marți, într-o conferință de presă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Liderii țărilor membre NATO, reuniți la summitul de la Vilnius, au convenit să invite Ucraina să se alăture Alianței atunci când condiţiile o vor permite, a arătat șeful NATO în briefingul de presă. „Am indicat clar că vom invita Ucraina să adere la NATO atunci când Aliații vor fi de acord și când condițiile vor fi îndeplinite”, a declarat el.

Foto=-FacebookArmandGoșu

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.