In cadrul congresului Partidului National al Mediului prin care acesta a devenit Partidul Reformator Liberal, delegatii au ales, sambata, si noua conducere a formatiunii in frunte cu fostul premier liberal Tariceanu. Alaturi de acesta, 19 vicepresedinti au primit votul celor din sala pentru a conduce noul partid aflat, practic, la Putere. Mai multi senatori, deputati, fosti ministri, dar si oameni de afaceri care sustin financiar gruparea lui Calin Popescu Tariceanu se regasesc in noua formula de conducere a fostului partid ecologist devenit reformator-liberal. Printre acestia, si Catalin Beciu, un om de afaceri din Ploiesti – parte a „grupului de la Prahova” care a ales sa-l urmeze pe presedintele Senatului -, foarte influent in plan local, ale carui afaceri cu municipalitatea au facut subiectul mai multor dezvaluiri de presa. De altfel, contractele firmelor lui Catalin Beciu cu primaria Ploiesti par sa fi avut intotdeauna o justificare politica. Fost membru al PD-L, Beciu a pierdut mai multe contracte pentru semaforizarea oraselor atunci cand a fost exclus, in 2008, din partid.

Noul vicepresedinte al PRL nu se ocupa, insa, doar de semaforizarea minicipiului Ploiesti. Grupul de firme pe care familia sa il controleaza cuprinde, printre altele, companii specializate in lucrari industriale sau in consultanta in afaceri, dar si un complex sportiv de golf si polo pe iarba. Selas Golf  & Polo Club, detinut de familia Beciu, reflecta monarhismul atipic al noilor liberali ai lui Tariceanu. Amplasat acum cativa ani la intrarea in complex, un panou ii instiinta pe vizitatorii sau membrii clubului ca Selas Golf & Polo se bucura de patronajul Familiei Regale a Romaniei, „prima linie de succesiune”, mai exact. Adica al „printului” Paul de Romania, personaj controversat al carui nume – schimbat de-a lungul anilor – a fost implicat in afaceri cu retrocedari abuzive si vanzari multiple ale drepturilor litigioase. In plus, ca o coincidenta interesanta, din grupul implicat in respectivele afaceri suspecte, mai fac parte Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, dar si Tal Silberstein şi Arthur Finkelstein, fostii consilieri ai lui Calin Popescu Tariceanu.

„Intr-un interviu acordat in urma cu cativa ani, „printul” Paul explica legatura lui cu afacerea detinuta de Catalin Beciu, unde detine chiar functia de presedinte de onoare.Faptul ca exista un club de polo pe iarba, care se numeste Selas si unde eu sunt presedinte de onoare, inseamna imagine pozitiva. E un sport scump, in care se aduc cai din Anglia, Noua Zeelanda, Australia sau Argentina. Am organizat o competitie care a fost prezentata in presa de specialitate din Anglia si evenimentul a fost cunoscut in lumea buna, s-a atras atentia asupra faptului ca in Romania exista un asemenea club”, declara „printul” Paul pentru publicatia de specialitate Hores.

149066_102563469814941_4845177_n
Catalin Beciu (camasa in dungi), alaturi de cuplul Paul – Lia (centru), la „Cupa printului Paul de Romania” organizata de Selas Golf & Polo

Dupa succesul electoral al USL, Beciu a fost in carti si pentru functia de prefect de Prahova, impartind pozitii cheie in judet, inca dinainte de a primi nominalizarea partidului. De fapt, surse din PNL Prahova sustin ca decizia finala a partidului de a nu-l propune pentru functie a fost una dintre principalele cauze ale nemultumirii omului de afaceri, transferat de la filiala Ilfov tocmai pentru a prelua postul de prefect.

loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.