Staţi liniştiţi, tezaurul românesc există în beciurile BNR, afirmă Mugur Isărescu. Nu l-am scos din ţară, mai susţine acesta. Ba mai mult, guvernatorul BNR spune apăsat: Nu vă fie teamă de cocoşei. Să scăpăm de teama de aur.

„Tezaurul este acolo pentru a avea încredere într-o ţară şi în moneda naţională”, a declarat Guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a ţinut să îi asigure pe români că tezaurul românesc există în integralitate. Într-un interviu pentru Hotnews, Guvernatorul Băncii Naţionale a povestit cum a chemat şefii a 20 de publicaţii în subsolurile BNR, pentru a-i convinge că rezerva de aur există. „Am chemat circa 20 de şefi de publicaţii şi i-am dus în sala cu Tezaurul, lăsându-i să îl atingă fizic şi să spună „Este!”, ca în poezia aceea. Eu înteleg că oamenii se mai îndoiesc uneori şi că nu cred întotdeauna ceea ce li se spune, dar zvonurile cum că BNR ar fi scos Tezaurul din România sunt extrem de periculoase. Sigur că o parte din aur îl ţinem la Banca Reglementelor Internaţionale, dar în subsolurile BNR stă foarte bine rezerva de aur din ţară. Din păcate, spaţiul este foarte mic acolo iar grupurile care pot intra sunt de maxim 10-15 persoane”, a spus Isărescu,

Isărescu a vrut să combată astfel zvonurile potrivit cărora aurul ar fi fost scos din ţară.

Sfaturile Guvernatorului: Nu vă temeţi să deţineţi aur.

Potrivit acestuia, oamenii nu mai trebuie să se teamă de spectrul fricii de a deţine aur, amintind de perioada comunistă când deţinerea de „cocoşei” era pedepsită cu închisoarea.

„Să scăpăm de teama de aur, să scăpăm de teama cuvântului „cocoşel”, care aminteşte de anii ’50, când aproape un milion de oameni au fost închişi sau bătuţi la tălpi pentru că deţineau „cocoşei”, a spus Isărescu, potrvit Hotnews.

Rezerva de aur s-a menţinut, la 30 iunie, la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,372 miliarde euro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.