Sesizarea lui Florin Iordache, PSD,  privind completurile de trei judecători de la Curtea Supremă este discutată, azi, de Curtea Constituțională. Aceasta l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a făcut presiuni și a încercat să convingă judecătorii că o soluție în cauza Iordache – Dragnea – completurile de trei judecători ar trebui pronunțată azi, în timp ce între cei 9 judecători ai CCR există un curent pentru amânarea cauzei, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Curții.

Potrivit acestor surse, unul dintre oamenii PSD care ar fi ținut legătura cu președintele Dorneanu în această cauză este Georgică Tobă, secretarul general adjunct de la Camera Deputaților.

Florin Iordache a preluat strategia apărării în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare.

Cristina Tarcea,președinta ÎCCJ, a solicitat respingerea ca inadmisibilă a sesizării făcute de Iordache, argumentând, pe baza jurisprudenței CCR, că atributul sesizării Curții cu un conflict juridic nu poate fi delegat de președintele Camerei Deputaților.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.