Home Actualitate Victoria Nuland: Pe ansamblu suntem impresionați de munca DNA . Susținem DNA inclusiv în pregătire și suport tehnic

Victoria Nuland: Pe ansamblu suntem impresionați de munca DNA . Susținem DNA inclusiv în pregătire și suport tehnic

by S. Z.

Adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat într-o conferință de presă că Statele Unite sunt impresionate de munca pe care o face DNA, și  că susțin procurorii anticoruptie.

„Pe ansamblu suntem impresionați de munca pe care o face DNA. Susținem DNA inclusiv în pregatire și suportul tehnic. Evident, în societatile democratice este cu adevarat importanta mentinerea unui echilibru intre siguranta cetatenilor si dreptul la viata privata. Toti ne luptam cu asta. Ceea este interesant este faptul ca instrumentarea cazurilor a avansat la un asemenea nivel aici – imi amintesc cand veneam in urma cu cativa ani si nemultumirile erau ca nici un caz nu a fost rezolvat – ca acum societatea civila vorbeste despre acest echilibru ceea ce este foarte sanatos”, a spus Nuland.

Victoria Nuland a vorbit şi despre următorul mandat de procuror şef al DNA.

„Evident este o decizie care apartine autoritatilor romane, am vorbit despre faptul ca multe din aceste mandate vor expira în 2016. Am încredere ca autoritatile române vor lua acest lucru serios si că vor cauta să castige încrederea publicului intern si de afară ca România se afla pe drumul cel bun. Vom urmări acest proces, este clar că va reprezenta o tema importanta in anul acesta. Nu discutam evident despre persoane, nu pomenim nume, discutam doar despre faptul ca procesul trebuie sa fie deschis si transparent si sa genereze incredere continua in randul populatiei”, crede Nuland, conform celor de la hotnews.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.