Soprana Valentina Naforniţa i-a uimit pe spectatorii de la Festivalul Enescu cu o interpretare de excepție, mircuri seara alături de Orchestra din Viena.

Înainte cu o zi de concert, Valetina Nafornița a fost văzută la Boutique Le Midì, alături de alte personalități, pentru a celebra frumosul – muzica bună și bijuteriile frumoase. Ca atare, la Boutique Le Midì puteai să o întâlnești și pe Valentina Nafornița, o soprană talentată și elegantă, dar și bijuteriile purtate de Casele regale.

IMG-20150916-WA0005

IMG-20150916-WA0007

IMG-20150916-WA0006

Cine este Valentina Nafornița

Cântăreaţă tânără în curs de a se transforma în vedetă internaţională, soprana Valentina Naforniţa îşi vrăjeşte de fiecare dată publicul cu vocea impresionantă şi cu prezenţa ei scenică remarcabilă. Locuind în prezent la Viena, unde este membră în ansamblul de la Wiener Staatsoper, Valentina este cea mai tânără câştigătoare a concursului BBC Cardiff Singer of the World. De asemenea, a câştigat în 2011 premiul publicului Dame Joan Sutherland. În februarie 2013, Valentina a avut onoarea să cânte la prestigiosul Bal al Operei din Viena, transmis în direct, care a fost umărit de peste 1,5 milioane de persoane din Austria şi din Bavaria. Printre succesele ei se numără şi debutul la Teatro alla Scala, Milano, unde a cântat partitura Gildei din Rigoletto de Verdi, (sub bagheta lui Gustavo Dudamel), fiind foarte apreciată. Valentina Naforniţa s-a născut la Glodeni, Republica Moldova. A absolvit liceul de muzică Stefan Neaga din Chişinău în 2006 şi şi-a continuat pregătirea la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti cu Maria Slătinaru-Nistor şi Eleonora Enăchescu. În prezent, este studenta lui Sherman Lowe.Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august – 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Citeste mai mult: adev.ro/nus2ap

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.