Senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu ii propune premierului Victor Ponta o modificare a legii deszapezirii prin care sumele de bani sa fie alocate Armatei, Jandarmeriei sau Inspectoratului pentru Siatuatii de Urgenta si nu unor firme private, asa cum se intampla in prezent.

„În fiecare iarnă, la momentul agravării situațiilor climaterice, zăpadă-viscol-ger, firmele ce au contracte cu CNADNR, consilii județene sau primării sunt depășite de situație, astfel multe localități din România rămân izolate și ceea ce este cel mai grav se pierd multe vieți omenești. De fiecare dată în asemenea situații, singura soluție este de a se apela la Armata Română, Jandarmerie sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deszăpezirea unui kilometru de autostradă sau drum național a crescut în ultimii ani de peste patru ori, dar serviciile prestate au dezamăgit de fiecare dată. Având în vedere aceste aspecte, consider necesar a se face o analiză serioasă pentru ca în iarna 2015-2016 să nu mai fie întâmpinate asemenea probleme, să fie reduse cheltuielile nejustificate, iar serviciile să fie prompte și de calitate. Date fiind aceste considerente, vă rog să-mi răspundeți dacă Armata Română, Jandarmeria sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, împreună sau separat, pot prelua această activitate de deszăpezire pentru o mai bună eficiență și pentru reducerea cheltuielilor”, se arata in mesajul transmis de senator premierului.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Sustin echiparea serviciilor publice cu echipamente si vehicule specializate pentru deszapezire si alte interventii ,fapt ce va determina marirea importantei si seriozitatii acestora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.