Home Actualitate Un nou test sangvin identifică cazurile de recidivă a cancerului

Un nou test sangvin identifică cazurile de recidivă a cancerului

by Ana Barb

Un nou test de sânge, creat de cercetătorii de la Institute of Cancer Research din Londra, ar putea salva numeroase vieţi omeneşti. El este capabil să identifice cazurile în care cancerele au început să crească din nou în organism, după încheierea tratamentului.

Savanţii britanici au descoperit, graţie acestui test sangvin, urme ale cancerului mamar în organismele pacientelor cu opt luni înainte ca medicii să observe revenirea bolii.

Experţii consideră însă că vor avea nevoie de o anumită perioadă de timp şi de studii suplimentare înainte ca noul test sangvin să poată fi utilizat în spitale şi clinici.

Analizele de sânge sunt relativ ieftine. Însă analizarea ADN-ului din tumori în vederea depistării unor mutaţii reprezintă o procedură medicală ce este încă destul de scumpă.

Totuşi, tarifele încep să scadă şi în domeniul medicinei anticancer, care a evoluat de la proceduri de tratare a tumorilor din orice părţi ale corpului în care acestea sunt descoperite la administrarea de medicamente care ţintesc mutaţii specifice de la nivelul tumorilor.

Sursa- RFI

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.