Home Actualitate Un nou caz de viol în Prahova, asemănător cu cel de la Vaslui. Cum s-a petrecut totul

Un nou caz de viol în Prahova, asemănător cu cel de la Vaslui. Cum s-a petrecut totul

by I. B.

Trei adolescenţi în vârstă de 17-18 ani, din Vălenii de Munte, Prahova, acuzaţi că au violat şi supus la perversiuni sexuale o minoră, au scăpat cu pedepse extrem de uşoare, doar o măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de patru, respecitv şase luni. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Vălenii de Munte, însă procurorul de caz a contestat decizia la instanţa superioară, solicitând pedepse mult mai dure pentru cei trei inculpaţi. Cauza se află acum pe rolul Curţii de Apel Ploieşti care va decide dacă violatorii vor ajunge sau nu la închisoare, scrie romaniatv.net.

Violul s-a petrecut în octombire 2014, imediat după începerea şcolii, şi seamănă cu cel produs în Vaslui. Victima, V.G.F, elevă atunci în clasa a XI-a, la un liceul din Vălenii de Munte, a fost contactată telefonic de un tânăr în vârstă de 17 ani. La telefon, băiatul şi-a declinat identitatea, spunându-i fetei că este un coleg pe care aceasta îl cunoştea, şi a invitat-o în oraş.

Fata a acceptat invitaţia, convinsă fiind că se va vedea cu un alt băiat, fără să ştie prin ce chinuri avea să treacă. Brujbeanu nu se duce singur la „întâlnire”, ci mai cheamă alţi doi prieteni şi ei minori.

Sub ameniţarea cuţitului, cei trei o duc pe tânără pe malul râului Teleajen unde are loc fapta. Fata este dezbrăcată complet, violată în repetate rânduri ( de fiecare dintre cei trei băieţi de două-trei ori, anal, oral şi normal). Agresorii nu se mulţumesc doar cu atât. Au ţinut neapărat să aibă şi o amintire a acestei isprăvi şi filmează totul cu un telefon, găsit ulterior de anchetatori.

Victima scapă cu greu din mâinile agresorilor şi se duce să reclame totul la Poliţie, la sfatul unui prieten. Băieţii sunt identificaţi imediat, reţinuţi pentru 24 de ore, iar doi dintre ei sunt arestaţi preventiv, iar cel de-al treilea primeşte ca măsură preventivă controlul judiciar.

Cei doi reţinuţi nu rămân prea mult în spatele gratiilor, fiind eliberaţi în urma contestaţiilor făcute şi plasaţi în arest la domiciliu, scrie observatorulph.ro

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte finalizează urmărirea penală la scurt timp după declanşarea anchetei, astfel că dosarul este trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2014, iar în data de 16 iunie, instanţa Judecătoriei Vălenii de Munte se pronunţă în dosar:

” În baza art. 120 cod penal rap.la art. 113 cod penal ia faţă de inculpaţii minori Brujbeanu George-Fabian şi Radu Andrei-Răzvan măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 (şase) luni pentru săvârşirea infracţiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 si 3 lit. f cod penal. În baza art. 118 cod penal rap.la art. 113 cod penal ia faţă de inculpatul minor Ion Dumitru-Adrian măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de viol prev.de art. 218 alin. 1 si 3 lit. f cod penal. ” La aceste pedepse se adaugă şi achitarea unor daune morale către victim în valoare de 25.000 de lei.

Nemulţumiţi de sentinţă, atât procurorii cât şi victima contestă la Curtea de Apel Ploieşti soluţia dată de instanţa de fond, contestaţie care se va judeca în toamna acestui an.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.