Discursul lui Klaus Iohannis în care a luat apărarea trustului Antenelor în cazul ANAF a dus la reacții din partea celor care îl apreciau pe Facebook, și nu numai. Mii de fani și-au retras, în mod simbolic, like-ul de la pagina de socializare. De asemenea, alte persoane au postat mesaje  prin care criticau poziția luată de președinte în cazul Antena 3.

Unul dintre cei care a postat un manifest împotriva atitudinii președintelui a fost și Tudor Chirilă. Acesta a postat pe contul său de socializare un mesaj prin care își exprimă dezacordul față de atitudinea lui Klaus Iohannis , artistul spunând că „trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării„.

„Presedintele Klaus Iohannis consideră că recuperarea unui prejudiciu prin punerea în aplicare a unei SENTINȚE JUDECĂTOREȘTI DEFINITIVE e o „banală chestiune administrativă”.

Președintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperați (de mai bine de un an) banii statului, acțiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF – care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizați în diversele dosare de corupție – face un pas în acastă direcție, Președintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie „suprimată” de o „banală chestiune adiministrativă”.

Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu și nici licența de emisie cu sediul.

Între paranteze, mă aștept ca după acest comentariu păpușile de la televizor să-mi sară la beregată (drogat, bețiv, ipocrit, impostor etc.) semn că libertatea de exprimare e mai vie ca oricând.
Revenind, Președintele României se amestecă într-un litigiu al unei televiziuni private periclitând și influențând acțiunile unei instituții a statului aflată în subordinea unui guvern pe care pretinde că îl susține. Cam grav. Pentru că oamenii care l-au făcut pe Iohannis președinte au sperat că el va veghea la buna funcționare a instituțiilor statului.

Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o să facă niciodată o declarație de susținere a CNN în ipoteza în care Ted Turner ar înfunda pușcăria condamnat pentru corupție. Oare dacă nu mi-aș plăti TVA-ul către ANAF timp de vreo cinci ani și m-aș afla în fața unei executări (consecință a unei sentințe judecătorești definitive) aș beneficia de susținerea dumneavoastră pentru această „banală chestiune administrativă”?

Domnul Iohannis a făcut astăzi exact ceea ce i-a reproșat lui Băsescu. Amestecul în bunul mers al instituțiilor statului. Singura diferență e tabăra.

Domnule Iohannis, în țara noastră există păpuși și Păpușari. Mai există și gloata care iubește circul cu păpuși, dar nu prea e conștientă de Păpușar. Pentru că una din legile teatrului este că scena trebuie astfel construită încât gloata să nu poată vedea ce se întâmplă în culise. Președintele României are obligația de a nu fi nici păpușă, nici Păpușar. Oricât de bombastic ar suna, el are obligația de a fi om. Ca să-i poată apăra pe oameni”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

sursa- B1

loading...

2 COMENTARII

 1. Iaca, eu realizez „că ANAF a procedat absolut (i)legal în chestiunea recuperării„.
  Niste functionari responsabili si-ar lua responsabilitatea si nu ar aplica legislatia care incalca prevederile constitutionale si/sau internationale (la care Romania este parte).
  Din obedienta, ANAF-ul actioneaza ca un veritabil asasin economic, impotriva Romaniei!!!
  Functionarii ANAF o fi fiind inspaimantati de forta represiva a DNA???

  Era normal ca Antena 3 (trustul) sa actioneze mai intai in asa fel incat sa ramana in spatiul pe care il ocupa in prezent, prin inchirierea spatiului sau prin cumparare. ANAF-ul a dormit profund o perioada lunga de timp si trezindu-se dupa un cosmar, au trecut peste cateva etape si au intrat cu „buldozerul” sa distruga o afacere romaneasca care aducea bani multi STATULUI ROMAN. ANAF-ul a actionat ca un veritabil asasin economic:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1002883433118554&set=gm.1155150107843321&type=3&theater

 2. Sa sustii ca ANAF a actional neabuziv este o dovada ca esti cu mintea plecata dupa prafuri. Dar ce ne costa sa fim tupeisti si supusi structurilor mafiote? Bleah ptr asa „tineret”. Sclavi care ling mana stapanului si se ingramadesc sa devina zelosi. Ca si turnatorii de pe vremea lu’ ceasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.