Traian Băsescu a  preluat oficial  Mişcarea Populară.

Băsesu le-a vorbit delegațiilor la congres despre ameninţarea Rusiei pentru România, susţinând că în acest moment ţara noastră nu este capabilă să se apere din cauza dotării Armatei.

„Cineva ne bagă în cap: vor veni să moară americanii pentru apărarea noastră. Vor veni, dar nu să moară singuri. Dacă o mare vecină ne-ar trimite omuleţi verzi, până se mobilizează aliaţii, trebuie să te aperi tu. Tancurile americane nu stau în România. Tehnica de luptă ar trebui să fie aici, la Armata Română. Ei nu pot fi aici din prima zi. Trebuie să fii capabil să rezişti, să fii capabil să îţi aperi teritoriul cel puţin 15 zile. Nu putem face lucrul ăsta astăzi. În Marea Neagră s-a declanşat o cursă a înarmării. În Crimeea se pot amplasate echipamente foarte eficiente. Cum răspunde România ameninţărilor care pot veni din Crimeea, din Transnistria?”, a spus Traian Băsescu

loading...

1 COMENTARIU

  1. Ipocrizia si minciuna sunt la loc de cinste in arsenalul unora.
    „Nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase” spune o vorba. Mult adevar in cele prezentate. Sarcina apararii tari, pana la o posibila interventie militara a aliatilor, revine in totalitate Armatei Nationale. Armata pe care fostul presedinte impreuna cu ‘competentul’ guvern boc a umilit-o, a tratat-o cu dispret impingand-o la marginea societatii calificand-o ” cu salarii si pensii nesimtite”, a dezorganizat-o prin numiri si avansari pe criterii politice, a ‘dezarmat-o’ prin bugete alocate la limita supravietuirii, distrugand si suportul- industria nationala de aparare-in timp ce acordau uriase si se pare ilegale despagubiri la ANRP sau acordau bugete supradimensionate ministerului dnei Udrea, ca sa asigure parandaraturi si fonduri pentru partid si campanii electorale. Da, are dreptate in ceea ce priveste situatia Armatei Nationale, dar nici o vorba despre cei care au adus-o in aceasta stare ale caror fapte s-ar incadra la tradare si inalta tradare, nici o solicitare privind pedepsirea vinovatilor sau de urgentare a asigurarii unui buget de minim 2% din PIB si nu din 2017.
    ” Mortul de la groapa nu se mai intoarce” si ” niciodata nu e prea tarziu” au semnificatii aparte, semnificatii de care politicienii nostri- de la dreapta la stanga-nu s-au sinchisit niciodata de-a lungul timpului, ceea ce a facut ca marile conflagratii sa ne gaseasca cu armata slab dotata si pregatita ceea ce a condus la marirea numarului de vieti omenesti pierdute pe timpul conflictelor.
    ” Poporul iarta dar nu uita!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.