Un terorist al Statului Islamic ce pretindea că este refugiat al războiului din Siria a fost arestat de poliția germană în centrul de refugiați de la Stuttgart, relatează The New Observer, potrivit B1.

Bărbatul de 21 de ani provenea din Maroc și folosea o identitate falsă, fiind unul dintre refugiații care au solicitat azil Germaniei. Polițiștii l-au identificat prin descoperirea unui mandat de arestare emis pe numele său de către autoritățile din Spania. El a fost acuzat că a încercat să recruteze luptători pentru gruparea jihadistă și să le faciliteze accesul către Siria și Irak.

loading...

2 COMENTARII

 1. Au inceput sa se trezeaca!

  Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), s-a distanţat de poziţia în materie de imigraţie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerând o „eroare” primirea unui volum mare de refugiaţi şi cerând să discute cu premierul Ungariei, Viktor Orban, transmite Mediafax în pagina electronică.

  „Decizia primirii refugiaţilor ajunşi în Ungaria este o eroare care ne va ocupa mult timp. Nu văd să se întrevadă nicio soluţie de oprire a valului de imigranţi”, a declarat Horst Seehofer într-un interviu acordat Der Spiegel.

  Premierul landului Bavaria a anunţat că vrea să aibă o întrevedere cu premierul Ungariei, un critic vehement al politicilor Germaniei în materie de imigraţie, „pentru găsirea unei soluţii”.

  La rândul său, Hans-Peter Friedrich, unul dintre liderii CSU şi fost ministru de Interne în Guvernul Angelei Merkel, a apreciat că primirea unui număr atât de mare de refugiaţi reprezintă „o eroare de discernământ fără precedent”. „Printre refugiaţi se pot infiltra terorişti”, a avertizat Friedrich.

  Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a estimat că sâmbătă şi duminică în Germania ar putea ajunge 40.000 de refugiaţi, în contextul flexibilităţii afişate de cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate.

 2. Obștea Mănăstirii ortodoxe românești „Acoperământul Maicii Domnului” din Elveția a fost somată de autorități să părăsească lăcașul, care va găzdui imigranți musulmani.

  Cele patru măicuțe și duhovnicul lor, iermononahul Gavriil, care erau găzduiți provizoriu la Grolley, pe locul unei foste mănăstiri catolice dezafectate, au primit termen două săptămâni pentru a elibera locul, unde, în maximum o lună sunt așteptați imigranți musulmani, informează Cuvântul ortodox.

  Maica stareță Antonia și obstea stiau că sunt găzduiți provizoriu, dar nu se așteptau să fie dați afară așa de curând. Din 2013, de când maicile au venit în Elveția, mica, dar tenacea obște a realizat o lucrare deosebită: mulți oameni L-au cunoscut pe Dumnezeu si s-au convertit, iar cei ortodocși au găsit un loc să-si bucure sufletul și sa afle alinare în suferințe. Astfel pe lânga obștea propriu-zisă s-a format în jurul Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului o mare familie ortodoxă.

  Mica obște ortodoxă din Elveția face apel către toți credincioșii care îi pot ajuta să-și găsească un nou lăcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.