Invitat şi în acest an la unul din cele mai ambiţioase festivaluri europene de teatru, MITEM (Madach International Theater Meeting), organizat de Teatrul Național din Budapesta cu sprijinul Guvernului ungar, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București va prezenta sâmbătă 25 aprilie 2015, pe scena mare, spectacolul Furtuna de William Shakespeare, in regia lui Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul principal.

La ediția precedentă, spectacolul prezentat de TNB, Două loturi de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, s-a bucurat de un succes de prestigiu, fiind îndelung comentat și apreciat.

La această a doua ediţie a festivalului MITEM, care se va desfăşura între 14 și 28 aprilie 2015 în capitala Ungariei, tema generală a întâlnirii este “actorul și arta sa”. Evenimentul va reuni la Budapesta 20 spectacole din 13 țări, trupe prestigioase şi producţii teatrale de mare succes, semnate de regizori importanţi din Europa şi din afara spaţiului european, în acest an enumerându-se: Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba, Viktor Rizakov şi mulţi alţii.

Aflat la prima iesire dincolo de granitele ţării, spectacolul TNB Furtuna a avut premiera în aprilie 2014 şi reprezintă cea de-a doua întâlnire a cunoscutului regizor bulgar cu trupa Naţionalului bucureştean după „Vizita bătrânei doamne”.

MITEM este inclus şi în acest an în cadrul evenimentului Budapest Spring Festival, unul din cele mai importante festivaluri europene dedicat tuturor artelor.

„Budapesta trebuie să se aştepte la o întâlnire deschisă şi variată din punct de vedere stilistic, apreciază Secretarul de Stat pentru Cultură, Peter Hoppal. Întâlnirile interculturale, cooperarea şi apropierea de ideile şi creaţia celorlalţi îi încurajează pe artiştii de teatru să-şi înoiască şi îmbunătăţească creaţiile şi, în acelaşi timp, să îşi întărească legăturile cu cultura şi tradiţiile proprii”. 

 sursa- TNB

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.