Patru sute de mii de doze de vaccin antigripal produse de Institutul Cantacuzino, nepuse niciodată pe piaţă, sunt neconforme, conform antena3.ro.

A fost trimisă la analize o mostră, la un laborator din străinătate, iar în acest moment a fost confirmat că nu pot fi puse pe piaţă deoarece conţine endotoxine mult peste nivelul normal, ceea ce ar putea duce la producere şocului anafilactic.

Agenţia Naţională a Medicamentului a sesizat acestă neregulă Ministrului Sănătăţii.

Declaraţia iniţială a lui Eugen Nicolaescu cu privire la dozele de vaccin antigripal a fost următoare: „La începutul acestei săptămâni, Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a transmis că poate fi încheiată campania de vaccinare pentru sezonul 2013 – 2014, având în vedere evoluţia lentă a virusului gripal, numărul mic de cazuri de gripă confimate, respectiv 23 de cazuri până în 4 februarie, faţă de 67 în 2013. De asemenea, imunizarea organismului se produce în interval de trei săptămâni de la vaccinare. Practic, cei care s-ar vaccina astăzi ar fi protejaţi abia peste trei săptămâni, adică la sfârşitul lunii februarie, când deja nu se mai impune vaccinarea”.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Adrian Pană şi Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), doctorul Marius Savu au intervenit telefonic în cadrul emisiunii „100 de Minute” pentru a oferi explicaţii suplimentare în legătură cu efectele vaccinului antigripal, produs de Institutul Cantacuzino.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.