Home Actualitate SURPRIZA din Cod Fiscal pe care Ponta „a uitat” să o anunţe. Vizați- românii fără venituri

SURPRIZA din Cod Fiscal pe care Ponta „a uitat” să o anunţe. Vizați- românii fără venituri

by I. B.

Persoanele fără venituri vor fi obligate, cu câteva excepţii, să depună de anul viitor la ANAF o declaraţie prin care Fiscul le va stabili ce sumă au de plătit pentru contribuţia pentru sănătate (CASS), potrivit noului Cod Fiscal.

Până acum persoanele care nu realizau venituri nu erau obligate să depună la fisc o declaraţie, iar pentru a beneficia de servicii medicale în sistemul public, acestea plateau CASS-ul pe şase luni în urmă.

Contribuţia la sănătate pentru persoanele fără venituri va fi calculată luându-se ca bază salariul minim pe economie, acestea urmând să plătească 792 de lei pe an. În principiu, obligativitatea depunerii declaraţiei va atrage după sine şi sancţiuni, nefiind exclus ca Fiscul să ajungă chiar la executări silite.

Integral pe gandul. info

You may also like

1 comment

Je suis care e! 10 septembrie 2015 - 17:56

ULTIMA ORĂ Marea evadare. Unde a plecat prim-ministrul Victor Ponta.

Din primele informaţii, reiese că şeful Executivului ar fi părăsit România cu destinaţia Istanbul, potrivit unor surse citate, joi, de bn24.ro.

Ponta trebuia să meargă în capitala Turciei imediat după întoarcerea din concediul petrecut la Miami, pentru o nouă intervenţie la genunchi.

„Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută. E doar ce nu s-a reuşit data trecută”, anunţa Ponta pe 23 iulie, precizând că, dacă va fi cazul unei absenţe de la Guvern, Gabriel Oprea îl va suplini fără probleme

Deocamdată, nu este clar dacă premierul va face doar un control la picior sau va suporta o nouă intervenţie chirurgicală.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.