E moda stenogramelor. Ultimele vin de la Adrian Năstase de la o întâlnire cu presa. Mai  sunt însă și alte stenograme de la PSD pe care Năstase n-ar vrea sî le publcie pe blogul său. Primele stenograme PSD au aparut in presa inca din noiembrie 2004, cand Adrian Năstase era prim-ministru și președinte al partidului.

S-au detașat atunci stenogramele despre justiție din care reiese faptul că exista un control de partid asupra dosarelor importate, dar și că Adrian Năstase nu și-ar fi dat acordul pentru instrumentarea dosarelor în care apărea actualul președinte Traian Băsescu. Ultimul a câștigat în acel an alegerile prezidențiale și a făcut ceea ce n-a făcut Năstase, a dat undă verde dosarelor fostului premier și contracandidat.

Iată, însă, ce spunea Rodica Stănoiu, ministrul Justiției de atunci, în legătură cu dosarele lui Traian Băsescu, într-o stenogramă datată 20 octombrie 2005 , și publicată pe data de 25 noiembrie 2004.

“Sțiti bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar și în ședințe mari când dăm verde pentru Băsescu. S-a dat târziu dosarul lui acuma. Cu celelalte este o altă treabă pe care eu am spus-o în surdină colegilor. Acum este momentul să o spun tare.  Sunt două-trei (n.r. – dosare) care vin tare și importante, dar vreau să vă spun că în aproape toate, mi s-a spus, dăm și de oameni de aici (n.r. – membri ai PSD). Sunt dosare extrem de complicate și atunci le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm. Ceea ce vă spun eu este de meditat”, le-a spus atunci Rodica Stănoiu colegilor de partid.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.