Home Actualitate Stela Popescu, Florin Piersic și trupa Cargo, decorați de președintele Klaus Iohannis

Stela Popescu, Florin Piersic și trupa Cargo, decorați de președintele Klaus Iohannis

by S. Z.

Actorii Stela Popescu , Florin Piersic și membrii trupei Cargo au fost decorați de președintele Klaus Iohannis  la Palatul Cotroceni.

Florin Piersic a fost distins cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Ofițer, iar  Stela Popescu a primit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler.

Membrii Trupei Cargo au fost distinși cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler.

 

Președintele Klaus Iohannis a ținut un mic descurs:

”Suntem aici pentru a vă recunoaște și onora talentul și cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional „Steaua României” şi, respectiv, a Ordinului „Meritul Cultural”. Vă felicit și vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră la prestigiul actului artistic și de cultură din România.

Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum și în numeroase filme şi seriale de televiziune.

Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti și un veritabil exemplu de longevitate și tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români.

Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!”, a spus  Iohannis.

Florin Piersic a vorbit  nu două minute, cum i s-a cerut, ci 3 minute.

”Doamna Delia mi-a spus să vorbesc două minute. Stimate dragul nostru președinte al țării, când ați intrat la noi, când am văzut cum sunt îmbrăcați copiii ăștia, am plâns, pentru că trebuia să mă îmbrac ca ei, ca să arăt cât sunt de tânăr. Ne-am întâlnit, prima oară, la Sibiu, când erați un puști iar eu eram un actor foarte bun. V-am spus așa: Sunteți primarul Sibiului! Extraordinar! V-am spus că sunteți cel mai arătos primar pe care l-am văzut în viața mea. Și dvs. mi-ați spus că și tu ai fit putut fi primar. Da, dar eu am rămas actor. Eu am rămas actor, iar dvs. ați ajuns președinte. Pentru că mi-ați spus ”prietene” când am intrat, vă spun și eu la fel, pentru că vă simt apropiat nu numai de mine, ci alături de poporul nostru.”, a declarat Florin Piersic.

Dflorin Piersic  a izbucnit în lacrimi la finalul discursului. ”Trebuie să faceți asta și cu alți colegi.”, a spus Piersic.

foto B1

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.