SRI a devenit proprietar pe mai multe hoteluri și vile din județul Vâlcea. Acestea funcționează cu circuit închis și sunt la dispoziția rudelor și angajaților serviciilor de informații, fie SRI, fie fostul Doi și-un sfert, adică serviciul secret al ministerului de Interne, pentru odihnă și relaxare. Întrebarea este, câți angajați au serviciile secrete române dacă au nevoie de atâtea hoteluri pentru a se odihni , ei și rudele lor.

După ce vila specială de la Olăneşti a trecut în administrarea SRI, urmează ca şi sucursala RAPPS să fie reorganizată. În Monitorul Oficial publicat pe 24 decembrie apare textul unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care hotelul de protocol de la Olăneşti trece în patrimoniul SRI, alături de alte imobile din fondul locativ al RAAPPS, care au fost cedate BOR sau MApN.

SRI mai deţine în Vâlcea un hotel cu circuit închis în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, hotel Vâlcea fiind folosit exclusiv de către rudele şi angajaţii SRI sau ai serviciilor de informaţii din cadrul MAI.

La Olăneşti a început deja operaţiunea de predare-primire a bunurilor dintre RAPPS şi SRI, urmând ca, în cel mai scurt timp, atât palatul de la Olăneşti, vila în care dictatorul Ceauşescu nu a dormit nici o noapte, dar şi hotelul Maria, construit recent, să intre sub controlul instituţiei.

Astfel, cele două locaţii nu vor mai putea fi vizitate sau locuite de turişti, ci doar de oamenii apropiaţi serviciilor secrete. Destul de incertă este soarta angajaţilor de la Olăneşti. O parte dintre aceştia vor fi preluaţi de SRI, iar unii dintre ei vor lucra la alte sucursale din ţară ale RAPPS, iar alţii se vor pensiona sau vor pleca. Sucursala de la Vâlcea se va desfiinţa şi, o dată cu ea vor dispărea şi posturile de conducere. \

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.