Home Actualitate Slăbește mâncând! Învață să combini corect alimentele!

Slăbește mâncând! Învață să combini corect alimentele!

by George Avram

Esti pofticioasa, ai manca de toate si vrei sa si slabesti? Se poate! Dar trebuie sa stii cum sa combini alimentele. De exemplu, delicioasa asociere dintre carne si cartofi este complet interzisa. Afla ce combinatii nepotrivite trebuie sa eviti si vei avea silueta pe care ti-ai dorit-o intotdeauna.

Cheia acestei diete consta in felul in care organismul digera mancarea. Din acest punct de vedere, studiile au demonstrat ca multe alimente nu sunt compatibile intre ele din cauza compozitiei si a sucurilor digestive pe care le solicita digerarea lor.

De exemplu, carnea se digera intr-un mediu acid in stomac, iar combinarea ei cu lapte este fatala. Laptele va neutraliza mediul din stomac astfel ca digestia carnii va fi mult ingreunata.

Fructele care se digera cel mai repede. Daca le combinam cu alimente care se digera mai greu, cum ar fi proteinele, acest lucru va duce la fermentarea fructelor in stomac.

Iata cateva reguli de baza pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te asezi la masa.

1.    Mananca grasimi si proteine la mese separate. Unele alimente, in special nucile, contin peste 50% grasime ai necesita ore intregi pentru a fi digerate.
2.    Laptele trebuie consumat separat, pentru ca are nevoie de un mediu special pentru a putea fi digerat.
3.    Pepenii nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse.
4.    Fructele dulci (mere, banane, struguri, pere) nu se combina cu niciun fel de alt aliment si nici chiar intre ele. In schimb fructele acide (citricele, kiwi) se pot manca la aceeasi masa.
5.    Nu combina proteine cu carbohidrati bogati in amidon. Aceste alimente tulbura digestia.
6.    Proteinele nu trebuie sa fie gatite cu prea multa grasime.
7.    Sari peste desert. Mancat la finalul mesei, desertul cade greu la stomac si fementeaza, incetinind digestia alimentelor pe care le-ati consumat inainte.
8.    Proteinele (carnea rosie, puiul, nucile, produsele lactate, ouale) se armonizeaza cu legumele. Preferabil este ca la o masa sa alegi o singura sursa de proteine (adica nu si carne si ou).
9.    Feculentele (paine, orez, paste fainoase, cartofi, leguminoase) se asociaza bine cu legumele.
10.   Nu combina acizi ca citricele sau otetul cu amidon (paine, cereale, cartofi, paste, ore) la aceeasi masa.
11.   Nucile si alunele nu se combina cu niciun alt aliment.

In concluzie, desi ne place sa mancam carne cu cartofi sau orez, acest lucru trebuie evitat. Carnea poate fi asociata corect cu legume verzi, la fel ca branza sau ouale. Pentru o digestie buna carfofii, orezul, pastele se combina si ele tot cu legume.

Una dintre dietele celebre bazata pe principiile combinarii alimentelor este dieta Hay.

Regulile ei sunt simple:

1. Poti combina alimentele din lista A cu cele din lista B.
2.    Combina alimentele din lista C cu cele din lista B.
3.    Nu combina niciodata lista A cu lista C.

Lista A Lista B Lista C
Proteine Mancaruri neutre Alimente bogate in amidon
Carne rosie Legume Biscuiti
Carne de pasare Salate Paine
Branza Seminte Prajituri
Oua Nuci, migdale Chipsuri
Peste Verdeturi Ovaz
Soia Sosuri, smantana Paste
Iaurt Unt Cartofi
Ulei de masline Orez
Zahar/ Miere
Dulciuri

Incercati cele mai tari diete sanatoase si mai bune diete rapide!

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.