Home Actualitate Simona Halep, Obama și Aristotel

Simona Halep, Obama și Aristotel

by Oana Stănciulescu

În România, când nu ai răspuns la o problemă, când nu ai imaginație, strategie, viziune, faci o lege. De cele mai multe ori, proastă.Nu mai facem sport, dăm o lege! Cu amenzi! Te caută la mușchi, nu-i ai, pac sancțiunea!
Când să se difuzeze în eter însă meciurile de tenis jucate de echipa NAȚIONALĂ a României în ROMÂNIA, la Cluj, mucles. Cum, a jucat Simona Halep pe care o așteptam la aeroport și o ridicam în slăvi când a început să uimească lumea cu ascensiunea ei? Chiar la Cluj? Aaa, nu se poate!!
Nu știu cine este de vină că meciurile n-au fost transmise de TVR, dar mi se pare inacceptabil să vorbești despre faptul că sportul nu mai este la modă printre elevi și să nu promovezi meciurile cu campionii acestei țări, care ar putea să fie modele pentru foarte mulți tineri.
“150 de milioane de americani au urmărit Super Bowl, finala campionatului nord-american de fotbal. Printre ei şi familia Obama! Preşedintele Statelor Unite şi soţia sa au păstrat tradiţia şi au urmărit meciul dintre Denver Broncos şi Carolina Panthers”, citesc în dimineața aceasta pe toate agențiile de presă.
În România, 2 cetățeni au reușit să vadă meciul de tenis al Simonei Halep, restul au citit live text pe net. Un meci fără oficiali, doar cu mulți suporteri. Și fără tradiție. Președintele SUA a păstrat tradiția. În România tradiția este să nu faci nimic atunci când ai putea să faci și să te lamentezi când nu poți.
Îmi amintesc că atunci când eram mică mă uitam cu Mama, mare pasionată de sport până în ziua de azi, la TVR să vedem finala de handbal din 1974 ( eu mai mult ascunsă. De teamă să nu ratăm, întrebam din altă cameră ce se întâmplă) sau de fotbal sau de atletism, patinaj etc.
Îmi amintesc că în anii 90, TVR 2, dacă nu mă înșel, transmitea meciurile din NBA și mă trezeam sau stăteam până la 3-4 dimineața să le văd. Magic“ Johnson în anii 90 și Cristian Gațu în 74! La TVR!

Integral pe https://oanastanciulescu.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.