Home Actualitate Sebastian Ghiță îi răspunde ministrului Ghinea: Funcționarii deja s-au prins ca au ca șef un diletant

Sebastian Ghiță îi răspunde ministrului Ghinea: Funcționarii deja s-au prins ca au ca șef un diletant

by S. C.

Sebastian Ghiță răspunde atacurilor ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pomenit în scrisoarea deschisă trimisă lui Victor Ponta, solicitat de STIRIPESURSE.RO

Cristian Ghinea nu întelege nimic din ceea ce înseamnă mecanismul absorbției fondurilor europene. România a pierdut deja 6 miliarde de euro și anul acesta va pierde încă 3 miliarde. Responsabili sunt păcălicii care se pretind tehnocrați numiți Răducu și Ghinea.

Totodată sunt deja convins că în Ministerul Fondurilor Europene Ghinea e păcălit de dimineața până seara. Funcționarii deja s-au prins ca au ca șef un diletant. Un necunoscător al instituțiilor statului român și un nepregătit. E imposibil să fii un bun ministru dacă tu nu cunoști mecanismele naționale și pe cele din UE.

Sunt de acord că România are nevoie de un Sistem Informatic Integrat pentru a facilita și controla lansarea apelurilor de proiecte, depunerea proiectelor, analiza acestora precum și contractarea și controlarea acestora.

MFE nu are astăzi un astfel de sistem informatic. Deci nu prea văd ce sistem a facut Ghitță la MFE.

Cu toate acestea am declarat încă de acum 3 ani, în fiecare an, că România nu va mai putea gestiona miliardele de la UE cu pixul și cu foaia.

Oricând dorește domnul Ghinea îi pot explica ce înseamnă un sistem informatic ce poate ajuta absorbția, unde s-au construit în România astfel de sisteme în ultimii 10 ani și cum pot fi integrate acele componente.

Până atunci însă doresc sa-i spun că mulți dintre noi ne-am săturat să vedem cum folosește răutatea și minciunile pentru a-și ascunde incompetența.

Acesti tehnocrați n-au pornit încă nici un proiect european. Nu s-a luat nici un ban de la UE. Și nici nu vor lua anul acesta.

Între timp majoritatea firmelor românești din IT se afla aproape de faliment. Mulțumită acestor incapabil în 12 luni România nu va mai avea industrie IT.

Vom rămâne o țara care furnizează mulți angajați IT unor multinaționale IT.

Să ne mai lase Ghinea cu datul din gură și răspânditul urii și să pună mâna la muncă.

M-am cam săturat de oamenii aștia care vor să fie șefi și miniștrii dar nu știu să facă nimic.”, a declarat Sebastian Ghiță.

 

You may also like

1 comment

Je suis care E! 23 iunie 2016 - 18:49

ce ne faceam noi daca nu existai ghita?

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.