Home Actualitate Scrisoare deschisă a disporei pentru Klaus Iohannis: Vă încălcați promisiunea prin aducerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la Cotroceni

Scrisoare deschisă a disporei pentru Klaus Iohannis: Vă încălcați promisiunea prin aducerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la Cotroceni

by I. B.

Mai multe organizații românești din diaspora i-au trimis lui Iohannis o scrisoare deschisă în care îi cer să renunțe de urgență la consilierul personal, Mihai Răzvan Ungureanu.

„Stimate domnule Președinte,

Românii din Diaspora care urmăresc îndeaproape evenimentele politice din România sunt neplăcut surprinși și profund dezamagiți de numirea în funcția de consilier personal a domnului Mihai Răzvan Ungureanu.

După cum scriam în scrisoarea anterioară, publicată la data de 19 nov ac și care vă era adresată, „Românii din Diaspora nu vă încredinţează un cec în alb: dimpotrivă, românii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un președinte de la care se așteaptă să respecte, în primul rând, Constituția și legile țării și care să reașeze țara noastră acolo unde îi este locul, printre națiunile demne și respectate ale acestei lumi; o ţară care nu își pune pe tavă, tuturor corporațiilor, resursele şi care nu este un stat furnizor de materie primă şi mână de lucru ieftină.”

De aceea, nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dvs în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre – sub toate aspectele – promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană („Roșia Montană este o prioritate, înseamnă locuri de muncă. Nu sunt ecologistul de vârstă nouă, care brusc și-a reinventat identitatea politică. Mă interesează locurile de muncă, investițiile străine. „- declarație a dlui Mihai Răzvan Ungureanu, apr. 2012) și al exploatării gazelor de șist („Cine se împotriveşte exploatării gazelor de şist face, voit sau nevoit, jocul Federaţiei Ruse, inclusiv pe teritoriul României”- declarație la tv, începutul anului 2014).

Vă reamintim că dl Mihai Răzvan Ungureanu este cel care a fost nevoit să părăsească funcția de Prim-Ministru după numai 78 de zile, în urma unei moțiuni de cenzură fără drept de apel și după ce acumulase un uriaș „capital” de antipatie din partea populației.

Tot el este cel care a renunțat la moștenirea Fundației Gojdu, în valoare de circa un miliard de dolari, pe care a cedat-o, în mod inexplicabil, Ungariei, în timpul mandatului său de Prim- Ministru.

Numirea dlui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre.

Noi, românii din Diaspora, am votat cu speranța de a avea într-adevăr o Românie nouă, cu politicieni noi și onești și am fost surprinși să vedem din nou, numiți în funcții cheie în cadrul aparatului de stat, personaje pe care ni le doream ajunse definitiv la groapa de gunoi a istoriei. Nu putem accepta ca promisiunile dvs din campanie să fie deja încălcate, prin numirea într-o funcție atât de importantă, fie ea și onorifică, a unui personaj cu un astfel de trecut.

Cu speranța că vocea celor care v-au votat va conta în alegerile pe care le faceți, așteptăm decizia dvs de revocare din funcție a dlui Mihai Răzvan Ungureanu”.

sursa- stiripesurse.ro

You may also like

2 comments

NIkipercea 3 ianuarie 2015 - 08:37

Putem sti si noi cei ce nu facem parte din ‘diaspora’ aceea care adreseaza scrisori deschise Presedintelui care este cealalta parte a ‘diasporei’ ? Nu de alta dar ‘cealalta parte’ nu ne reprezinta pe toti cei plecati (sau ramasi) din (in) tara. Sa-i stim si noi cu nume, prenume, meserie / functie, realizari pe reprezentantii celor ce dicteaza Presedintelui ceea ce are de facut … asa fara nici un semnatar ma pot gandi ca scrisoarea a fost scrisa de Ponta sau Ghita din barul din Dubai, ca na, tot plecat din tara se cheama ca era 🙂

Reply
godja florin vasile-GOJDU 3 ianuarie 2015 - 17:42

Eu am trimis pe data de 28 dec.2014 o scrisoare dl.Klaus Iohanis si nu am primit nici un raspuns.VreaU sa stiti ca totusi am fost bagat in seama de anumiti mesageri DIN gERMANIA.Astept sa ma vad luni, dupa cel de al doilea SOS ,trimis azi.Nu mai avem timp si trebuie sa ne miscam repede ACASA.vA ASTEPT PE TOTII SA FITI ALATURI DE MINE PENTRU ROMANIA!!!!

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.