Cazul recuperării spectaculoase a cântărețului Gabriel Cotabiță va ajunge cât mai curând obiect de studiu la întâlnirile științifice, dar şi printre neurologi şi studenţii de la medicină, notează Libertatea.

Artistul a fost găsit inconștient pe 8 mai în sala de sport aflată în incinta unui hotel din capitală. Medicii SMURD ajunși la fața locului l-ar fi resuscitat timp de 40 de minute, interpretul suferind un stop cardio-respirator.

Când nimeni nu-i mai dădea nicio șansă, chiar și specialiștii spunând că va deveni o ”legumă” în cazul în care își va reveni, Gabriel Cotabiță a început să dea semne favorabile privind sănătatea sa.

“Foarte rar, într-o asemenea situaţie, atunci când creierul nu a mai avut activitate minute bune, pacienţii au ieşit vii din spital”, susţineau medicii.

Medicii de la Spitalul Floreasca au reuşit însă imposibilul, iar în prezent acesta se recuperează şi sunt chiar şanse ca el să-şi reia activitatea artistică.

Transferat la Spitalul Elias, Gabriel Cotabiţă a început un intens program de recuperare, artistul învățând practic să meargă din nou.

Artistul joacă șah cu apropiații cât de des poate, pentru a-și antrena astfel mintea, iar de cele mai multe ori câștigă. ”Sportul minții” îl ajută pe cântăreț să-și redobândească memoria.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.