Ambasada Israelului la București reacționează destul de palid în legătură cu scandalul de spionaj al companiei Black Cube, în care ținta era șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Reprezentanții instituției resping orice acuzație privind implicarea autorităților israeliene în acest caz, potrivit B1.

“Dorim să subliniem că ancheta îi vizează pe angajații unei companii private care nu are legătură cu vreo instituție de stat israeliană”, precizează reprezentanții ambasadei într-un comunicat remis Digi24.

„Ambasada Statului Israel dorește să clarifice – referitor la situația făcută publică azi de mass-media din România – faptul că autoritățile israeliene nu sunt implicate în acest caz. Dorim să subliniem că ancheta îi vizează pe angajații unei companii private care nu are legătură cu vreo instituție de stat israeliană”, se arată în comunicatul reprezentanței diplomatice.

Black Cube , compania israeliană, a recunoscut că doi dintre angajații săi au fost reținuți de DIICOT sub acuzația de constituire de grup infracțional, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date

Kovesi a declarat că, în acest caz, este vorba despre o încercare nereușită de intimidare.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.