Vicepremierul Raluca Turcan reacționează după ce CCR a hotărât că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată de guvern, prin ordonanță de urgență.

Decizia de azi a CCR este o nebunie. Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleșilor locali – alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanță de câteva zile – situație fără precedent care pune în pericol funcționarea administrației publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleșilor locali.

Este absolut necesar ca decizia Curții să specifice în clar că organizarea alegerilor locale rămâne atributul Guvernului, conform Constituției și a legilor în vigoare! Decizia Curții stabilește clar și fără echivoc că Guvernul este cel care decide data alegerilor, deoarece el este și cel care organizează alegerile. Trebuie subliniat, în context, că PNL a obținut o victorie de etapă demonstrând ca Parlamentul reglementează cu încalcarea legii și a Constituției”, a scris Turcan pe Facebook.

Judecătorii CCR au decis că „Parlamentul este cel care va reglementa, prin legea de prelungire a mandatelor autorităților locale, dacă stabilirea datei alegerilor se realizează prin lege organică (de Parlament) sau prin hotărâre de guvern”. 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.