Home Actualitate PSD și PNL, separat la consultările de la Cotroceni

PSD și PNL, separat la consultările de la Cotroceni

by I. B.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, cu liderii partidelor parlamentare, însă, pe surse, se pare că aceste consultări de la Palatul Cotroceni se vor face, mai întâi cu liderii PSD, PC și UNPR, de la ora 18:00, iar de la 18:00 vor fi chemați liderii opoziției, informează B1 TV.

Alina Gorghiu, copreședinte PNL, anunțase că va boicota consultările dacă va fi nevoită să se așeze la masă cu premierul Victor Ponta.

Astfel, consultatările separate ale președintelui ar putea evita un conflict, având în veder că liderii celor două puteri nu vor sta la aceași masă.

Potrivit comunicatului Administrației prezidențiale de joi, președintele Klaus Iohannis a invitat, luni, la Palatul Cotroceni, pe liderii partidelor parlamentare, pentru a purta discuţii pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, invită luni, 8 iunie a.c., începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, în vederea unor discuții referitoare la Strategia Națională de Apărare a Țării”, se aarată în comunicatul Președinției.

Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale, condus la acea vreme de consilierul George Scutaru, iar în prezent de consilierul prezidenţial Ion Oprişor, a început, în luna februarie, procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o întâlnire cu deputaţii din comisia de apărare din Parlament.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.