Studenți din mai multe Universități au ocupat amfiteatrele și refuză să le părăsească până când revendicările lor nu vor fi acceptate, afirmă Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România  într-un comunicat, potrivit b1.

„Studenții s-au baricadat în amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar românesc și refuză să părăsească universitățile până când revendicările lor nu vor fi acceptate. ANOSR face apel la studenții din toată țara să se alăture mișcărilor de occupy începute azi în cele 3 universități, pregătind în acest moment acțiuni similare în alte centre din țară”, se arată în comunicat.

Potrivit ANOSR, amfiteatrele ocupate sunt din Universitatea de Vest din Timișoara, Univeritatea Maritimă din Constanța și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați. Studenții sunt revoltați pentru că cererile lor nu sunt ascultate, educația este subfinanțată și a produs „efecte catastrofale” asupra calității studiilor, iar taxele din universități au devenit ”insuportabile”, motiv pentru care rata de abandon a ajuns la 40%.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.