Home Actualitate Primul român ajuns la Londra în 2014 și-a găsit un alt loc de muncă. Victor Spirescu, nemulțumit de mâncarea din Regat: Acasă tai singur capul găinii, apoi o gătesc și are un gust foarte bun

Primul român ajuns la Londra în 2014 și-a găsit un alt loc de muncă. Victor Spirescu, nemulțumit de mâncarea din Regat: Acasă tai singur capul găinii, apoi o gătesc și are un gust foarte bun

by Ioana Popescu

Primul român care a ajuns pe tărâm britanic în 2014, Victor Spirescu, a acordat un interviu cotidianului liberal The Guardian, în care a povestit cum și-a piedut fosta slujbă de la spălătoria de mașini, cât câștiga la noul loc de muncă și ce nu-i place în Marea Britanie. În primul rând, bărbatul de 30 de ani nu este mulțumit de mâncarea din Regat. “Mâncarea din România are gust. Acasă tai singur capul găinii, apoi o gătesc și are un gust foarte bun”, povestește Spirescu, potrivit dcnews.

Jurnalistul britanic Matthew Taylor l-a intervievat pe Vlad Spirescu într-o cafenea din estul Londrei. O scenă amuzantă este povestită de ziarist la finalul articolului. După ce românul a achitat nota de plată pentru mâncarea pe care tocmai o terminase, un alt client al cafenelei i-a cerut să-i împrumute o brichetă. Britanicul a ieșit afară pentru a-și aprinde țigara, dar nu s-a mai întors niciodată să-i returneze bricheta românului. “Și ei ne numesc pe noi hoți”, a ridicat din umeri Vlad Spirescu, zâmbind.

Primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor pe piața muncii a avut noroc să-și găsească repede alt loc de muncă, după ce a fost concediat de la spălătorie. Victor lucrează acum în construcții, unde câștigă 60 de lire pe zi deocamdată, dar speră ca salariul să-i crească în curând la 80 de lire pe zi.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.